Leskovac

Pojelo se 50 tona mesa s roštilja

Lifestyle / Hrana | 06. 09. 2017. u 07:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posjetitelji 28. leskovačke roštiljade za sedam dana trajanja ove manifestacije pojeli su više od 50 tona specijaliteta od roštilj-mesa, oko 550 pečenih janjaca i prasadi, a dimljene i bijele vješalice još nisu izbrojane.

Kroz manifestaciju koja je završena točno u ponoć između nedjelje i ponedjeljka, 3. i 4. rujna prošlo je više od pola milijuna ljudi, među kojima Nijemaca, Šveđana, Belgijanaca, Bugara, Slovenaca, prenosi Blic.

U Turističkoj organizaciji Leskovac, koja je organizator manifestacije navode da još ne znaju konačnu brojku, ali da je izvjesno da su pozitivno poslovali.

"Zanimljivo je da je roštiljada prošla bez ijednog incidenta, da su sve komunalne službe radile kao jedna, da inspekcije skoro nisu imale posla i da u prometu nije bilo gužvi", rekla je za Blic glasnogovornica Turističke organizacije Tina Stojanović.

Domaćini su se potrudili da na ovogodišnjoj roštiljadi naprave i pljeskavicu za rekord - od 65 kilograma.

Divovska pljeskavica je isječena i podijeljena Leskovčanima, najviše djeci, koja su sat i pol gledala postupak od oblikovanja pljeskavice do gotovog proizvoda s roštilja.

Kopirati
Drag cursor here to close