Uz umak

Piletina s kokicama: Najhrskaviji zalogaji za grickanje

Hrskava pržena piletina odlična je za grickanje uz kakav umak na bazi jogurta, vrhnja ili majoneze, ali i kao dodatak najrazličitijim jelima od riže, tjestenine ili krumpira.
Lifestyle / Hrana | 18. 05. 2023. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bi pržena piletina bila hrskavija, u smjesu za paniranje možete dodati usitnjene kokice. Dovoljno ih je izmiksati u dovoljno snažnom multipraktiku, zajedno sa starim kruhom ili krušnim mrvicama. Za pripremu odaberite kokice koje nisu preslane ili ih ispecite sami i začinite prema ukusu.

Za više okusa u smjesu za paniranje možete dodati mljevenu dimljenu papriku, kako je navedeno u receptu, ali i poigrati se s različitim začinima, kao što su češnjak u prahu, kurkuma ili origano, piše Punkufer.

Hrskava pržena piletina odlična je za grickanje uz kakav umak na bazi jogurta, vrhnja ili majoneze, ali i kao dodatak najrazličitijim jelima od riže, tjestenine ili krumpira.

Sastojci za prženu piletinu u smjesi s kokicama:

25 g pečenih slanih kokica
85 g krušnih mrvica ili starog kruha
2 žličice mljevene dimljene paprike
50 g glatkog brašna
1 veliko jaje
2 komada pilećih prsa bez kože
ulje za prženje

Priprema: 

Pomiješajte kokice, kruh ili krušne mrvice i papriku pa izmiksajte u mrvičastu smjesu te prebacite u veliki tanjur. U drugom tanjuru umutite jaje, a u trećem pomiješajte brašno sa začinima.

Piletinu narežite na trake pa ih najprije umočite u začinjeno brašno, zatim u jaja i na kraju u smjesu kokica – utisnite mrvice na piletinu da se bolje zalijepe. Ostavite u hladnjaku najmanje pola sata.

Zagrijte dovoljno ulja da prekrije površinu velike tave pa pecite komade piletine 2-3 minute sa svake strane u serijama dok ne porumene i ispeku se. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru.

Poslužite toplo s prilozima prema želji.

Kopirati
Drag cursor here to close