S posebnim jelovnicima

Okusi Francuske i ove godine obilježavaju se širom BiH, stiže i u Mostar

Inače, 21. ožujka 2018. svugdje u svijetu, bit će organizirane večere u cilju slavljenja francuskog kulinarstva, njenog umijeća i vrijednosti: zajedništva, uživanja i uvažavanja kvalitete namirnica, stoji u priopćenju iz Veleposlanstva Francuske.
Lifestyle / Hrana | 05. 03. 2018. u 16:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska organizira na prve dane proljeća 2018. četvrto izdanje događaja "Goût de France'' (Okus Francuske), na inicijativu francuskog Ministarstva vanjskih poslova i slavnog kuhara Alaina Ducassea, a 22. ožujka stiže u Mostar.

Inače, 21. ožujka svugdje u svijetu, bit će organizirane večere u cilju slavljenja francuskog kulinarstva, njenog umijeća i vrijednosti: zajedništva, uživanja i uvažavanja kvalitete namirnica, stoji u priopćenju iz Veleposlanstva Francuske.

Više od 3000 glavnih kuhara i restorana trebali bi sudjelovati u ovom događaju sa vlastitim jelovnicima inspiriranim francuskom gastronomijom, a Odbor za selekciju odabrao je osam restorana iz Bosne i Hercegovine za sudjelovanje u Okusu Francuske (Goût de France).

''Ovo je prilika za sve stanovnike Sarajeva, Banjaluke i Mostara da posjete navedene restorane i upoznaju se sa francuskim jelovnicima, pripremljenim samo za ovu priliku'', tvrde.

Događaj će započeti u Sarajevu,  21. ožujka, u restoranima Plava Prizma - hotel Radon, 4 Sobe gospođe Safije, Druga Kuća,  Mrvica (dva restorana) i Klub Slovenaca. Potom 22.3. stiže u restoran Romanca u Mostaru, zatim u Banja Luku 29.3., u restoran Monogram.

Odabrani kuhari predložili su svoje jelovnike inspirirane francuskom i bh. kuhinjom. Jelovnici se sastoje od obogaćenog aperitiva, predjela, jednog ili dva glavna jela, plate sireva, deserta i francuskih vina i šampanjca, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close