Ukusno

Genijalna torta od čokolade, banane i šlaga

Posipana biskvitom, torta krtica efektan je desert koji možete lako pripremiti bez previše kompliciranja...
Lifestyle / Hrana | 08. 03. 2022. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Torta krtica ima svoje obožavatelje diljem svijeta, a točno podrijetlo nije poznato. U Njemačkoj je poznaju pod nazivom maulwurfkuchen, vole je u Britaniji, Meksiku, na Havajima…

Prepoznatljiva je po karakterističnom izgledu krtičnjaka koji se dobiva mrvljenjem biskvita, a najčešće sadrži i banane te šlag ili mascarpone.

Sastojci za tortu:

4 jaja

180 g šećera

125 g maslaca

3 žlice vanilin šećera

50 g brašna

20 g kakaa u prahu

1 i ½ žličice praška za pecivo

100 g mljevenih badema

110 g naribane čokolade

600 g vrhnja za šlag

3 žlice učvršćivača za šlag

2 banane

½ limuna

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pleh obložite papirom za pečenje. Istucite bjelanjke s malo šećera u čvrst snijeg. Maslac pjenasto izmiješajte s malo šećera i vanilin šećerom. Malo po malo umiješajte žumanjke. Umiješajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i mljevene bademe dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte tučeni snijeg od bjelanjaka i dodajte malo čokoladnih strugotina. Prebacite tijesto u kalup i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 min. Ostavite da se potpuno ohladi.

Nožem zarežite oko ruba biskvita kako biste oblikovali prsten od torte širine oko 2 cm. Žlicom izdubite središte biskvita oko 1 cm duboko. Žličicom izmrvite kolač u zdjelu.

Umutite šlag s učvršćivačem, vanilin šećerom i ostatkom šećera. Umiješajte ostatak čokoladnih strugotina. Banane ogulite, prerežite po dužini na pola i pokapajte limunovim sokom. Na izdubljeni biskvit rasporedite narezane banane i premažite šlagom. Žlicom izmrvite komade torte na vrh. Ostavite tortu da se ohladi u hladnjaku najmanje 1 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close