Jednostavna jela

Dosadila vam je dostava? Pet prijedloga za ručak na poslu koji možete sami napraviti

Kombinirati možete različite okuse – primjerice kuhani grah s rižom i povrćem po želji, kvinoju s tunom iz konzerve, graškom, mrkvom i kuhanim kukuruzom
Lifestyle / Hrana | 11. 04. 2022. u 20:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Idealan ručak za ponijeti na posao je fin, hranjiv i jednostavan za transport. Jednako je fin i hladan te ne iziskuje termičku obradu, odnosno podgrijavanje.

Salata u staklenki

Salata u staklenki idealna je za sve dame koje se ne žele odreći ukusnih i zdravih zalogaja i na poslu, ali im je dosadilo naručivati iz dostave, piše zadovoljna.hr

Najvažniji korak u pripremi jest raspored kojim stavljate sastojke u staklenku kako se ne bi pokvarili – ''mokri'' sastojci poput preljeva za salatu, kuhane riže, kvinoje ili rezanaca stavljaju se na dno staklenke, a kvarljivije namirnice poput zelenog lisnatog povrća i začinskog bilja na vrh staklenke.

Dobra salata uravnotežena je kombinacija bjelančevina, ugljikohidrata, vitamina i minerala. Kombinirati možete različite okuse – primjerice kuhani grah s rižom i povrćem po želji, kvinoju s tunom iz konzerve, graškom, mrkvom i kuhanim kukuruzom ili pak napraviti hladnu salatu na bazi tjestenine.

Proteinski sendvič s avokadom i slantukom

Sendvič je još jedan savršeni izbor za brzi ručak koji možete napraviti kod kuće i ponijeti sa sobom na posao. No umjesto uobičajenih kombinacija sastavljenih od procesiranih sastojaka poput sira i salame, napraviti ga možete i od podjednako ukusnih, a cjelovitih namirnica.

Ovo kremasto tropsko voće savršeno će se sljubiti s kuhanim slanutkom koje obiluje bjelančevinama biljnog porijekla. Najvažnije je da imate avokado koji je spreman za konzumaciju – od pretvrdog i nezrelog ploda nemoguće je napraviti dobar sendvič.

Količinu proteina u obroku dodatno povećajte i odabirom kruha – izaberite proteinsku verziju, ili peciva napravljena od cjelovitih žitarica i sjemenki.

Tortilja s jajima i grahom

Tko kaže da ne možete kuhati brzo, jeftino i ukusno? Kada ne znate što biste pripremili za ručak te nemate puno vremena za kulinarska istraživanja – smotajte burrito.

Točnije, tortilju napunite pečenim jajima, začinjenim grahom i povrćem po želji. Riječ je o jednostavnu i hranjivu obroku prepunom bjelančevina koji će vam podariti dovoljno energije za ostatak dana bez onog osjećaja tromosti koji vas prati kad pojedete (pre)više ugljikohidrata.

Tortilje možete sami napraviti od brašna i vode ili se poslužiti malim trikom te ih kupiti već gotove u trgovini. Grah također možete prethodno skuhati i pohraniti u hladnjaku ili se poslužiti onim iz konzerve.

Zobena kaša bez kuhanja

Budite buntovnica i za ručak pojedite nešto – slatko! Ponesite na posao zobenu kašu s voćem. Zobena kaša bogata je ugljikohidratima i prehrambenim vlaknima, a kada se kombinira s mlijekom ili jogurtom pretvara se i u malu proteinsku bombu. Obično se jede za doručak, ali može biti i odličan izbor za hranjivi ručak (ili čak večeru), a pogotovo ako žudite za nečim slatkim.

U zobenu kašu obavezno stavite i žlicu chia sjemenki koje obiluju omega 3 masnim kiselinama, nešto dobrih masnoća u vidu maslaca od kikirkija i malo meda. Voće je još jedan obavezan sastojak – dodajte zgnječenu bananu, jabuku, borovnice, ma što god poželite.

Zapečena carbonara na kocke

Izdašni špageti carbonara uvijek su dobar odabir za ručak, a jeste li ikada isprobali verziju carbonare koja se reže na komade?

Ovaj tip tjestenine se vrlo lako može spremiti u plastičnu kutiju i ponijeti na posao. Za pripremu vam potrebno oko sat vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close