Ima ga na policama

BiH još uvijek ne strepi od nestašice šećera

''Sa sigurnošću možemo reći da je, o pitanju šećera, bh. tržište trenutačno najsigurnije u regiji'', kazala je za Avaz Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija “STUDEN Holding”, u čijemu sastavu posluje jedina rafinerija šećera u BiH.
Lifestyle / Hrana | 20. 09. 2022. u 07:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Susjedna Srbija već se tjednima bori s nestašicom šećera, država ograničava cijene i pokreće istragu kako bi utvrdila uzroke, trgovci apeliraju na ograničenu kupnju, a zabilježeni su i slučajevi da se kupci otimaju za pakiranje ove namirnice.

Nestašica prijeti i Hrvatskoj nakon što je Vlada ograničila cijenu šećera, a trgovci ga povlače iz prodaje jer s propisanom cijenom bilježe gubitke.

''Bosna i Hercegovina ima svoju tvornicu za proizvodnju šećera u Brčkom, a to je Rafinerija šećera “STUDEN-Agrana” koja je svojim kapacitetima osigurala najstabilnije tržište, bez nestašica.

Sa sigurnošću možemo reći da je, o pitanju šećera, bh. tržište trenutačno najsigurnije u regiji'', kazala je za Avaz Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija “STUDEN Holding”, u čijemu sastavu posluje jedina rafinerija šećera u našoj zemlji.

Pucar ističe da su osigurane dovoljne količine sirovina te da se u idućem razdoblju ne očekuju bilo kakvi poremećaji u opskrbljivanju tržišta BiH, a pogotovo nestašica.

''Iako je teško prognozirati kretanje cijena u sadašnjoj, neizvjesnoj i nestabilnoj situaciji na svjetskim burzama i s tečajevima valuta, cijenimo da bi cijena šećera trebala biti dosta stabilna'', dodala je Pucar.

Kopirati
Drag cursor here to close