Kolač od šljiva

Baš za prste polizati

Crumble pita je poznata po svojoj jednostavnosti pripreme, a okus neće nikoga ostaviti ravnodušnim
Lifestyle / Hrana | 17. 09. 2022. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolač od šljiva

Priprema mrvičastog kolača od šljiva oduzet će ti svega nekoliko minuta, a kada ga jednom ubaciš na pečenje, budi strpljiva, jer najbolje tek slijedi. Mrvičasti, odnosno crumble pite zbog svoje jednostavnosti čine upravo savršen desert za posljednje dane ljeta.

Podloga kod crumble pite ne postoji i upravo je to ono što je čini nevjerojatnom laganom za pripremu. Naime, klasični recept za crumble od tebe će tražiti tek šaku brašna, šaku šećera i malo maslaca. Kada povežeš sve sastojke i prstima oblikuješ mrvičastu smjesu, gotovo sav posao si već obavila.

Ovaj kolač idealno se slaže s kuglicom sladoleda, pa svakako, dok se kolač još peče, izvadi iz zamrzivača omiljeni okus sladoleda i pusti da se malo otopi. Posluži ga s još vrućim kolačem i uživaj u sjajnoj ljetnoj slastici.

Sastojci za nadjev:

250 g šljiva

1 žlica smeđeg šećera

1 žlica gustina

1 žličica cimeta

Za posip:

100 g maslaca

110 g smeđeg šećera

100 g integralno brašno

40 g zobenih pahuljica

Priprema:

Šljive operi i izvadi im košticu pa ih nareži na komadiće. Dodaj im sve ostale sastojke i pomiješaj. Složi ih u vatrostalnu posudu. U blenderu pomiješaj maslac, smeđi šećer, integralno brašno i zobene pahuljice pa pospi preko voća. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C pola sata.

Kopirati
Drag cursor here to close