Ekstremne vrućine

Toplotni val zahvatio velike površine središnje i zapadne Europe

Meteorolozi su upozoriii da bi temperature mogle nadmašiti 40 stupnjeva Celzijevih u nekim dijelovima kontinenta u sljedećim danima.
Lifestyle / Flash | 26. 06. 2019. u 16:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vellike površine zapadne i središnje Europe zahvaćene su ekstremno visokim temperaturama, dok su vlasti u jednoj njemačkoj regiji uvele limite maksimalno dozvoljene brzine na jednom dijelu autoceste kao mjeru predostrožnosti od posljedica ekstremnih vrućina.

Meteorolozi su upozoriii da bi temperature mogle nadmašiti 40 stupnjeva Celzijevih u nekim dijelovima kontinenta u sljedećim danima, zahvaljujući toploj i suhoj vremenskoj fronti koja dolazi iz Afrike.

Ministarstvo prometau njemačkoj istočnoj saveznoj državi Saksonija-Anhlat priopćilo je da su do daljnjega uvedeni limiti brzine od 100 do 120 kilometara na sat na nekoliko kratkih dijelova autoceste, koji obično nemaju ograničenja maksimalne brzine.

Oko polovine svih španjolskih pokrajina u stanju je visoke pripravnosti zbog ekstremnih temperatura. Prognozirano je da će Zaragoza u srijedu biti najtopliji grad u Španjolskoj s 39 stupnjeva Celzijevih, dok bi u subotu maksimalna temperatura porasla na 44 stupnja Celzijeva, priopćila je meteorološka služba, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close