Najavljen snijeg

Stiže zahlađenje: Pravi zimski vikend je pred nama

Snijeg stiže u subotu
Lifestyle / Flash | 18. 01. 2023. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Najnovije prognoze "vide" pravi zimski vikend i početak idućeg tjedna u našem dijelu regije.
Ponovno snijeg može "iznenaditi" čak i dijelove Jadrana, dolinu Neretve, zatim srednji i obalni dio Crne Gore, gdje snježna granica može spustiti do 400 metara nadmorske visine, lokalno moguće i niže'', navodi se na popularnoj Facebook stranici Globalna klima i vrijeme kroz povijest i u novije vrijeme.

Prognoze daju opcije da bi do utorka i dobar dio Makedonije mogao dobiti snježne oborine pogotovo jugozapadni, zapadni i sjeverozapadni dijelovi.

Federalni hidrometeorološki zavod na svojim stranicama za četvratk je najavio pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima slab snijeg.

Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12 stupnjeva.

Za petak 20. siječnja je najavljeno oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje od 5 do 9 stupnjeva.

Za subotu, 21. siječnja najavljeno je pretežno oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu zemlje kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 2, na jugu zemlje do 8 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close