Uživancija

Sunčana nedjelja i snijeg: Bh. planine pune posjetitelja

"Danas je na Bjelašnici samo 20 cm prirodnog snijega, pa smo mi putem sustava umjetnog osnježenja uspjeli "oživjeti" Kolijevku", kazao je Smajkan.
Gospodarstvo / Turizam | 15. 01. 2023. u 16:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon kašnjenja zbog nedostatka snijega, u nedjelju je na radost svih ljubitelja sportskih aktivnosti otvorena sezona skijanja na Bjelašnici. U funkciji su šestosjed i lift K1, te staza Kolijevka.

Dočekali 

Aldin Smajkan, rukovoditelj marketinga i prodaje u KJP ZOI '84, kompanije koja upravlja OC Bjelašnica - Igman, kazao je Feni da su konačno dočekali prve snježne padaline, ali uložili i napore na terenu gdje su radnici radili na uređenju staza, a topovi za vještačko osnježenje danima su u funkciji.

Foto: Fena / Otvorena sezona skijanja na Bjelašnici

"Jučer smo uložili maksimalne napore, ljudi su doslovno nosili snijeg na rukama, da bi mogli pripremiti stazu Kolijevku. Danas je na Bjelašnici samo 20 cm prirodnog snijega, pa smo mi putem sustava umjetnog osnježenja uspjeli "oživjeti" Kolijevku", kazao je Feni Smajkan.

Istaknuo je da su današnje reakcije skijaša i bordera na stazu odlične.

"Na Bjelašnici danas je i vrijeme zadovoljavajuće, pa je veliki broj turista, skijaša i bordera izašao na planinu. U funkciji su novi lift K1 koji smo napravili pred ovu sezonu. U funkciji je i šestosjedna žičara. Sniženje cijene za dnevne i poludnevne karte je 50 posto, a parking maksimalna dnevna karta je 8 KM na Bjelašnici", kazao je Smajkan.

U nove pobjede

U idućem periodu meteorolozi najavljuju pad temperatura i više padalina. Stoga se može očekivati da će u skorije vrijeme cijela Bjelašnica biti prekrivena snijegom i cijela skijaška staza će biti u funkciji.

"Krećemo u nove pobjede, nadamo se da će ovaj tjedan biti nove snježne padaline, pa da ćemo otvarati i ostale dijelove skijališta", istaknuo je Smajkan.

Dodao je da Igman još uvijek nije otvoren jer nema dovoljno snijega za sigurno skijanje.

Foto: Fena / Otvorena sezona skijanja na Bjelašnici

"Nastavljamo proizvoditi umjetni snijeg. Pripremamo i stazu 'Štinji Do', kao i stazu 'Olimpijski spust'. Topovi su i dalje u funkciji na tim stazama i nastavljamo pripreme kako bi sezona bila uspješna", kazao je Smajkan.

Sunčana nedjelja je i snijeg na Vlašić su također privukli veliki broj posjetitelja.

U Srednjobosanskom kantonu zimska turistička sezona počela je 16. prosinca. Na Vlašiću je održana manifestacijom "Šankanje", a smještajni kapaciteti tada su bili popunjeni.

"Cijene jesu porasle, ali ne drastično. Vlašić je destinacija za svačiji džep", istaknuo je Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice SBK krajem 2022 godine.

Kopirati
Drag cursor here to close