Gdje smo mi?

Ovo je najtolerantnija zemlja svijeta!

Poslije Nizozemske slijede Švedska, Norveška, Portugal, Irska, Velika Britanija, Kanada, Finska, Luksemburg i Danska.
Lifestyle / Flash | 20. 12. 2019. u 11:29 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina je na 45. mjestu popisa najtolerantnijioh zemalja svijeta koje g je načinilo sveučilište u Kaliforniji objavivši izvještaj o indeksu inkluzivnosti za 2019. godinu. Prema izvještaju je Nizozemska najtolerantnija zemlja u svijetu.

Poslije Nizozemske slijede Švedska, Norveška, Portugal, Irska, Velika Britanija, Kanada, Finska, Luksemburg i Danska.

Na listi najinkluzivnijih, odnosno najtolerantnijih zemalja u svijetu, nalaze se još i Njemačka, Austrija, Belgija i Australija.

Među dvadeset prvih prema indeksu inkluzivnosti čak 15 je država iz Europe, a preostalih pet su Kanada, Južnoafrička Republika, Australija, Argentina i Dominikanska Republika.

Od zemalja regije, najbolje rangirana zemlja je Hrvatska koja se nalazi na 13. mjestu ove liste. Poslije Hrvatske, slijedi Albanija na 18. i Slovenija na 30. mjestu od ukupno 132 zemlje koje su ocijenjene ove godine.

Srbija se nalazi na 40. poziciji, Sjeverna Makedonija je 80. i Crna Gora 81.

Najmanje inkluzivne zemlje u svijetu su Jemen, Irak, Sudan, Maroko i Ruanda.

Indeks inkluzivnosti je sveobuhvatni izvještaj o stanju inkluzivnosti u svijetu. Glavni parametri koje ocjenjuje izvještaj su inkluzivnost građana u pogledu spola, invaliditeta, rase, etničke i religijske pripadnosti i brojnih drugih oblasti.

Kopirati
Drag cursor here to close