Burning Man

Na duhovnom festivalu rasut pepeo Davida Bowieja

Lifestyle / Flash | 12. 09. 2016. u 21:21 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki David Bowie preminuo je u siječnju ove godine od raka jetre. Pop legenda imala je 69 godina, a njegovi najveći sljedbenici zasigurno ga dugo neće zaboraviti.

Kao što to obično biva kad veliki ljudi odu sa ovoga svijeta, obožavatelji žele učiniti nešto simbolično kako bi im odali poštu i počast.

Tako je za vrijeme „Burning Man Festivala“ rasut jedan dio Bowiejeva pepela. „Burning Man“ se tradicionalno održava u američkoj saveznoj državi Nevadi (Black Rock Desert).

Uz dopuštenje njegove udovice, top modela Iman Abdulmajid (61), pepeo je na simboličan način pustinji Nevade predalo jedno Bowiejevo kumče, javio je E!News.

Kako se navodi, Bowie je sa svojim kumčetom vodio duge razgovore o simbolici „Burning Mana“ i volio je ideju koja stoji iza svega toga.

Velikog pop umjetnika prisjećalo se 70 gostiju za vrijeme duhovne ceremonije u hramu, a koja je završena upravo spaljivanjem hrama u Bowiejevu čast.

Konceptualno „Burning Man“ predstavlja umjetničku izložbu i glazbenu svetkovinu, a završava se na američki 'Labor Day', prvi ponedjeljak u rujnu.

Za potrebe festivala svake se godine podiže šatorsko naselje ("Black Rock City"), a šestoga dana ove velike umjetničke manifestacije spaljuje se ljudska statua, otud i naziv festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close