Savijeti

Kako održavati ručnike mirišljavim i svježim te fino mekanim?

Međutim, i tvoji stari ručnici mogu biti pahuljasto meki i svježi kao da su novi – i to s pomoću samo dva sastojka: bijelim octom i sodom bikarbonom.
Lifestyle / Flash | 20. 04. 2021. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Unatoč stalnim naporima da ih održimo čistima, ručnici često imaju miris koji ne odiše baš svježinom. Jedan od glavnih uzroka tome je nakupljanje deterdženta. Naime, vremenom se ostaci sapuna nakupljaju u vlaknima ručnika, sprječavajući ih da apsorbiraju što više vode te da se što bolje osuše.

Što se tada događa? Bakterije se počinju nakupljati u tkanini, a onda se na hrpi tek opranoga rublja dobije i miris plijesni. Međutim, i tvoji stari ručnici mogu biti pahuljasto meki i svježi kao da su novi – i to s pomoću samo dva sastojka: bijelim octom i sodom bikarbonom.

Tretman bijelim octom i sodom bikarbonom

Stavi ručnike u perilicu rublja sa šalicom bijelog octa umjesto deterdženta za pranje rublja, a zatim ih operi na vrućem ciklusu.

Kada pritisneš ciklus ispiranja, dodaj 1/2 šalice sode bikarbone i pokreni program kao i obično.

Ukloni ručnike i temeljito osuši vani na zraku ili u sušilici.

Preventivne mjere

Uvijek ostavi da se ručnici temeljito posuše. Nikada ih nemoj ostavljati na podu i pobrini se da stalci za ručnike imaju prostor za cirkulaciju zraka. Korištenje ispušnih ventilatora spriječit će da kupaonica postane prevlažna kako bi se ručnici pravilno sušili.

Odredi jedan dio starijih ručnika za neobične poslove - to uključuje sušenje kućnih ljubimaca. Što ih manje trebaš prati u teškim uvjetima, manje će nakupina proizvoda trpjeti, piše miss7.

Drži se preporučene količine proizvoda za pranje rublja, ako ne i manje.

Priušti ručnicima tretman s bijelim octom i sode bikarbonom svako treće ili četvrto pranje.

Ne upotrebljavaj komercijalni omekšivač za rublje za ručnike; naime, isti premazuju ručnike tankim slojem kemikalija, čineći ih manje upijajućima. Bijeli ocat je bolji (i jeftiniji) izbor za njihovo omekšavanje i osvježavanje.

Kopirati
Drag cursor here to close