Kada rijeke progovore...

Mostar: Predstavljenje 'Rijeke pune priča'

Publika, uglavnom sačinjena od srednjoškolaca i studenata, sudjelovala je u razgovoru o knjizi i ekološkim problemima, a nakon zvaničnog dijela, autorke su potpisivale knjigu i nastavile druženje sa posjetiteljima.
Kultura / Knjige | 24. 03. 2023. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Rijeke pune priča'' naziv je knjige koja je u srijedu, 22.3.2023. godine u 19 sati predstavljena u Muzeju Žitomislić. Radi se autorskom projektu Jasmine Čaušević i Vanje Lazić, u izdanju Centra Dr Stjepan Bolkay koji se bavi znanstveno-istraživačkim projektima i zaštitom bioraznolikosti Bosne i Hercegovine.

Foto: Muzej Žitomislić / Predstavljenja knjiga 
Knjiga predstavlja priče o dvanaest rijeka Bosne i Hercegovine (Bosni, Bregavi, Drini, Krivaji, Neretvi, Plivi, Rakitnici, Sani, Savi, Uni, Trebižatu i Vrbasu) koje je napisala Jasmina Čaušević, praćene ilustracijama Vanje Lazić. Iako je knjiga u kojoj rijeke imaju ljudska lica i karaktere, namijenjena djeci i mladima, priče i ilustracije rijeka našle su svoj put i do drugih starosnih grupa, čineći je značajnom publikacijom koja spajajući književnost i likovnu umjetnost, afirmiše ekologiju i biologiju, ali i druge društvene sfere značajne za očuvanje prirodnog nasljeđa. Knjigu su predstavile same autorke, a u razgovoru o temama koje su okosnica ove priče, sudjelovao je i Saudin Merdan, biolog, predsjednik Centra Dr Stjepan Bolkay.
 
Razgovor je vodio kustos Muzeja Žitomislić, Marko Bulajić. Publika, uglavnom sačinjena od srednjoškolaca i studenata, sudjelovala je u razgovoru o knjizi i ekološkim problemima, a nakon zvaničnog dijela, autorke su potpisivale knjigu i nastavile druženje sa posjetiteljima.
Foto: Muzej Žitomislić / Predstavljenja knjiga 
Kopirati
Drag cursor here to close