Djeca za primjer

Postoje igre, ali ne postoje granice

Kultura / Flash | 16. 04. 2016. u 12:58 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ogranizaciji Omladinskog kluba Novi Val Blagaj uz pomoć Američkog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini već petu godinu zaredom organiziraju se radionice i aktivnosti u prirodi, koje imaju za cilj povezati škole sa područja Hercegovine koje izvode nastavu na srpskom, hrvatskom i bosanskom planu i programu.

Na današnjoj radionici sudjelovalo je pet osnovnih škola sa područja Hercegovine a to su: OŠ "Risto Proroković" Nevesinje, OŠ Blagaj, OŠ Gnojnice, OŠ Ivana Gundulića Mostar i OŠ Polog.

"Radionica za cilj ima, kroz predviđene aktivnosti, povezati škole, učenike nastavnike pa i ravnatelje u predivnom ambijentu Omladinskog kluba Novi Val u Blagaju. Igre bez granica imaju jednu poruku a to je da 'Postoje igre, ali ne postoje granice'. Djeca se moraju družiti, igrati se i razmjenjivati svoja iskustva" kazao je za Bljesak.info Adnan Đuliman, voditelj Omladinskog kluba Novi Val.

Glavni ciljevi projekta se ogledaju kroz stvaranje bolje komunikacije i programa među školama u Mostaru, povećanje svijesti o važnosti bioraznolikosti, pokretanje radionica (likovni i literarni radovi) kroz ekološki dio programa, te povećanje svijesti o važnosti autohtonih ugroženih životinjskih vrsta.

"Omladinski klub Novi Val zajedno sa osnovnim školama iz Mostara i Nevesinja zahvaljuje se Američkom veleposlanstvu koje je prepoznalo i podržava ovaj projekt, te se nadamo daljnjoj suradnji u 2017. godini za što već postoje neke naznake'', kazao je Đuliman.

Kopirati
Drag cursor here to close