Povratak u budućnost

Feljton lijepih priča

Kolumna / Kolumne | 22. 03. 2023. u 08:45 Igor BOŽOVIĆ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što sam vidio da Vijeće Ministara BiH nešto dogovara sa Europolom, a istodobno Narodna Skupština Republike Srpske razmatra onaj zakon o kleveti, ja nastavljam samo s lijepim pričama, jer kako je krenulo, kad usvoje taj nakaradni zakon o verbalnom deliktu, u okviru zakona nećeš moći pobjeći ni u Europsku Uniju kad ti se netko na kosti natovari.

I baš zato...

Zračna luko, diko naša

Baš su me posljednjih dana pozvali da odem na jedno poslovno putovanje u Atenu, zahvalio sam se ljudima, ne mogu, brate, tko će presjedati, budući da je Atena tamo neka zabit, ne isplati mi se. Vidiš kako Mostar divno ima regulirane poslovne letove u jutarnjim satima za Zagreb, Beograd, Podgoricu, te ova dva nasušna leta za Beč i Istanbul.

Znači, kad ta neka zabit od Atene bude imala izravnu vezu s nama, to se još i isplati. Ovako mi je doista gubljenje vremena da ja ujutro poranim, sjednem na zrakoplov prema Istanbulu pa mi dolje Turci pri presjedanju izgube kişiler bagaj u kojoj mi je bio mobitel i laptop i kamera, nema smisla, doista. Nek mi pošalju slike, Mostar ionako ima najbolji zračni teretni promet u regiji.

Barbariću, bili tiću

Također, presretan sam zbog uvođenja vinjeta za autobuse, sada će se Mostar konačno rasteretiti za parkiranje vozila, jer ja sad kad odem u grad pa ostavim svoj plugin električni automobil kojeg mi je Federalna Vlada uredno i na vrijeme pomogla kupiti sa 10000KM uštede koja me je čekala još na ulazu u salon, i to ga parkiram pred jednu od brojnih gradskih brzih punionica, vladin poticaj za obnovljive izvore mi još plati za onih oko 8 sati koliko auto leži na parkiralištu.

Recimo kad smo se borili za neovisnost i protiv Miloševića 1990-ih, ja ni sanjati nisam mogao da će mi grad praktičko plaćati parkiranje i punjenje automobila. Još kad pomislim da Grad Mostar dobiva električnu energiju iz plinske elektrane u Aluminiju i spalionice otpada u Vrapčićima, ja mislim da mi u Mostaru danas imamo rijetko dobru vlast, kakve bi se i Norvežani postidjeli.

Gori biorazgradiva šljuka

A kad već spominjem otpad, kako su divno riješeni kolektori otpadnih voda, cio Grad Mostar miriše na behar posljednjih dana, a određeni dio sredstava se dobije i od prečistača otpadnih voda. Voda je pitka i iz česme, ne sadrži teške metale i kancerogene spojeve, tipa olovo ili piralen, znači uludo sam bacio novce za onaj uređaj sa reverzibilnom osmozom, voda s česme je kristalno čista i moj pas nikad i ne dođe u napast da pije iz neke lokve dok šetamo, jer se naviknuo na taj zdravi, čisti tok iz česme.

I ne samo to, nego je pritisak vode u cijevima toliko snažan da smo supruga i ja morali kupovati veću tuš glavu jer je ova standardna toliko jak mlaz pravila da si imao modrice nakon kupanja.

Moj je život Švicarska

Život je inače u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i Federaciji Bosne i Hercegovine savršen. Neki dan su me zvali iz Zavoda za zdravstveno osiguranje, gdje je imenovana nova ravnateljica, da mi vrate bonus od zdravstvenog osiguranja jer kada je IZIS izračunao koliko rijetko idem liječniku, premija mi je previsoka.

Kako i ne bih bio zdrav kad nas život mazi?! Otkako su izgradili Južni tok plinovoda i izvršili plinofikaciju urbanih sredina južno od Sarajeva, nema više smrzavanja zimi. Odviješ grijanje i u kući u kratkim rukavima.

Plus - sve više ljudi dolazi raditi u Mostar autocestom koja je izgrađena u rekordnom roku, Mostar se ubrzano razvija, a odnedavno se radi i na oživljavanju stare željezničke pruge prema Trebinju, kao i na pitanju izgradnje hercegovačkog ipsilona, autoceste iz Mostara prema Ljubuškom i Livnu.

Budući da ne znam kako potrošiti ovih 50 posto što su nam povećali plaću zbog ekonomske krize, upisao sam se na fitness, odem lijepo svaki dan biciklom po našim rekordno dugim biciklističkim stazama, oznojim se dobro. Onda tuširanje i noćni život koji je u Mostaru bolji nego u Monaku.

Jednostavno, hvala Fadilu, hvala Bakiru, hvala Draganu!

P.S. Tko ustvrdi da su ovo neistine, neka se poklopi po ušima, ovo je tekst napisan u skladu sa zahtjevima izmijenjenog Krivičnog Zakona Republike Srpske, koji će, budući da je savršen, uskoro biti implementiran i u Federaciji BiH.

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close