Značajan projekt za BiH

Zvizdić obišao gradilište mosta Svilaj: Završetak radova do kraja godine

Zvizdić je rekao da je ovo jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji je višeznačno važan za Bosnu i Hercegovinu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 10. 2019. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić posjetio je gradilište mosta Svilaj na rijeci Savi koji na paneuropskom koridoru 5c spaja Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

Zvizdić je rekao da je ovo jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji je višeznačno važan za Bosnu i Hercegovinu.

Foto: Anadolija / Zvizdić obišao radove na mostu na Svilaju

"To je objekt koji nas spaja s Hrvatskom i u konačnici to će biti jedan od najvažnijih objekata na koridoru 5c koji je za BiH značajan s regionalnog i ekonomskog stajališta i koji će spojiti Europu s BiH i Sarajevom te Sarajevo s Pločama. Performanse mosta koji je dug 640 metara i širok 29 metara sa tri kolničke trake govore o ozbiljnosti projekta i on predstavlja volju i namjeru razvijanja ekonomskih i dobrosusjedskih odnosa s Hrvatskom i jačanje širenja prometne infrastrukture kao baze za unapređenje gospodarskog i ekonomskog života", istakao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Dodao je da se vrlo brzo očekuju i značajniji radovi na mostu kod Gradiške koji će predstavljati važan infrastrukturni projekat važan za gospodarstvo, ekonomski razvoj, razmjenu i protok roba, kapitala i ljudi.

Foto: Anadolija / Radnici

Naglasio je da je riječ o ukupnoj strategiji koju ima Bosna i Hercegovina u smislu infrastrukturnog razvoja i kreiranja razvoja graničnih prijelaza koji će imati infrastrukturu usklađenu s europskim standardima.

"Ovaj objekt je važan i za Hrvatsku i za Bosnu i Hercegovinu, a važan je i zbog kredibiliteta naše zemlje u odnosima sa Europskom unijom", rekao je Zvizdić.

Izrazio je očekivanje da će most Svilaj biti završen i stavljen u promet do kraja godine.

Kopirati
Drag cursor here to close