Gradsko vijeće

Rasprava oko 50.000KM za 'ured Salema Marića' - ''Predsjedniku vijeća ne treba ništa''

''Predsjedniku vijeća ne treba ništa, promijenjeno mu je prošle godine, ovo se misli za cijelu vijećnicu''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 03. 2023. u 12:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara Irma Baralija kritizirala je izdvojenih 50.000 KM za opremanje ureda predsjedavajućeg Gradskog vijeća Salema Marića i njegovih kolega.

"Jel opremamo dvorac'', upitala je Irma.

Marić je upitao gdje je to vidjela, a ona navela da je to u dokumentima koje su dobili u materijalima.

Dok su tražili dokaz, Baralija je rekla kako će pronaći u dokumentima.

"Ako treba otiđite vi na mjesto jer nećete naći", kazao je Marić.

Baralija je listajući papire rekla: ''Naći ću sigurno, imam mnogo zabilješki treba doći i do te. Izvinjavam se mogla sam to i ranije, ali nema veze vi te strpljivi inače pa ćete me malo sačekati.

Nakon što je pronašla točku, Baralija je pročitala:

''U 2023. godini planirano je da za potrebe Gradskog vijeća izvrši nabavka opreme u kancelarijama predsjednika Gradskog vijeća kao i kancelarijama njegova dva zamjenika, kao i za neophodnu opremu ako bude potrebno u toku godine - 50.000 KM''.

Marić je na to rekao: ''To je sigurno za sve, predsjedniku vijeća ne treba ništa, promijenjeno mu je prošle godine, ovo se misli za cijelu vijećnicu''.

Baralija je na to odgovorila, da budu otvoreni za kritiku te smatra kako ne treba 50.000 KM za uređenje.

''Bila sam u raznim kancelarijama, Vijećnica je nova, ne znam gdje bi potrošili 50 tisuća. Ako ima potrebe da se estetski dotjera nije ni to sporno. Hajmo kontaktirati naše poduzetnike koji proizvode namještaj naše kompanije neka oni stave svoj namještaj, a mi ćemo ih propagirati kada budu dolazile delegacije'', kazala je Baralija, poručujući da se napiše drugačije.

Marija Soldo tajnica Gradskog vijeća Grada Mostara, kazala je kako je vijećnica napravljena 2012. godine od kada je i sustav za glasovanje, koji ima i ne može se glasovati ni raditi.
Drugi dio para za Videoton koje i ne mogu, a moraju platiti ljude koji snimaju sjednice i daju stenogram.

Oprema se kaže nabavlja racionalno i putem javnih nabavki.

Što se tiče za nabavku opreme, imaju nekoliko polomljenih stolica, a kaže "ako je to jedina primjedba mi smo zadovoljni".

''Trebali ste jasno napisati ako je to za adaptaciju trebali ste reći. Ako treba unaprijediti ok, neka se napiše, to može značiti bilo što'', kazala je Baralija.

Kopirati
Drag cursor here to close