Mario Kordić

Ponovno najavljeno spajanje Parkova, Komosa i Komunalnog

U idućih mjesec dana, najavio je Kordić spajanje Parkova, Komosa i Komunalnog kako bi dobili na efikasnosti racionalizaciji i svemu ostalom.
Gospodarstvo / Flash | 21. 03. 2023. u 12:10 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U idućih mjesec dana planira se spajanje Parkova, Komosa i Komunalnog kako bi dobili na efikasnosti i racionalizaciji, rekao je gradonačelnik Grada Mostara, obraćajući se na 31. sjednici Vijeća Grada Mostara, objašnjavajući točke proračuna.

Pohvala

''Imamo i kritika one dobro dođu da se mi i popravimo. Što se tiče budžeta vidjeli ste da se on u odnosu na početak 'poduplao'. Htio bih pohvaliti često kritizirane radnike gradske uprave koji su zaslužni da danas imamo budžet kakav imamo'', kazao je Kordić.

Budžet je kaže odličan, nije prenapuhan nego je skromno kad su prihodi u pitanju planiran.

''Očekujem pomake, pogotovo akad je u pitanju urbanizam i početak ozbiljnije izgradnje u Mostaru što bi trebalo napuniti gradsku blagajnu, gradska područja, da bi se svi projekti financijski mogli privesti kraju'', kazao je Kordić.

U proračunu se nalaze prenesena sredstva, kaže Kordić, koja su prenesena sredstva iz ranijih godina.

"Stekli su se uvjeti u 2023. zbog rada Gradske uprave i stvaranja preduvjeta, da bi se ta sredstva mogla implementirati u projekte'', kazao je Kordić.

Završeno započeto

Uspjeli su kaže, nakon dvije godine završiti ono što je bilo započeto.

Apelirao je da se ne pokreću projekti koji nemaju uvjete za implementaciju te naglasio kako je u svim proračunskim stavkama svugdje vidno povećanje.

Također, kazao je kako su značajno povećana sredstava kada je u pitanju higijena i čistoća Grada Mostara i sve što se kroz ZKP troši.

Zadnjih mjeseci se radilo na dokumentu kako bi i model raspodjele sredstava racionalnije postavili, ali ima još prostora za raditi na dokumentu.

''Proces restrukturiranja javnih poduzeća je u tijeku već godinu dana, vidjeli ste da smo kroz budžetska sredstva pomagali našim poduzećima kako bi stali na noge, konsolidirali se i uspjeli isporučiti ono što građani očekujuju'', kazao je Kordić.

Spajanje Parkova, Komosa i Komunalnog

U idućih mjesec dana, najavio je spajanje Parkova, Komosa i Komunalnog kako bi dobili na efikasnosti racionalizaciji i svemu ostalom.

''Komunicirali smo da radimo na deponiji, osigurana su sredstva kako bi problem na deponiji uspjeli staviti pod kontrolu i kako bi krenuli u drugi model upravljanja deponijom'', kazao je.

Izdvojena su sredstva i za Zračnu luku Mostar te kazao kako očekuju do kraja petog mjeseca konkretne rezultate i linije, i taj proces kaže ide u dobrom smjeru.

"Pomagali smo poduzećima i dalje ćemo im pomagati. Mislim kako radimo velike korake", kazao je.

Izazov

Poseban izazov će biti, smatra, implementirati proračun, kako bi se novac koji će danas nada se usvojiti, vidio i na terenu i kako će zaživjeti svi projekti.

Osigurani su, dodaje, veliki infrastrukturni projekti, poput povezivanja s južnom obilaznicom, sjeverni ulaz u Mostar, sportske dvorane, koje su započele davno, vidi se svjetlo na kraju tunela i možemo pričati i o datumima kaže.

Žalosti ga što nisu uvrstili na sjednicu dnevnog reda dvije odluke za MO PASS, i ispričao se što materijali ponekad kasne.

''Odluke za Mo PASS trebale su se naći na sjednici jer su odluke donesene već ranije, i gotovo su tehničke'', kazao je Kordić, zamolivši Salema Marića da se to ipak vrati jer je to jako važno. No to je predsjednik vijeća odbio.

Kopirati
Drag cursor here to close