Vijeće ministara

Posuđivanje novca za mostarsku deponiju, dvoranu i dionicu autoputa

Mostarska deponija Uborak na čekanju je zbog toga jer inicijativa građana ne želi povući tužbu protiv Grada Mostara.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 06. 2022. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara razmatrat će u četvrtak, 23. lipnja, inicijativu za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o zajmu između BiH i Europske banke za obnovu i razvoj za projekt upravljanja čvrstim otpadom u Mostaru.

Na prijedlog Ministarstva financija i trezora, ministri će razmatrati inicijative za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o kreditu između BiH i Razvojne banke Vijeća Europe za financiranje projekta izgradnje kulturno-sportskog centra u Mostaru i za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o financiranju između BiH i Europske investicijske banke za projekat Koridor Vc dionica Ovčari-Mostar sjever.

Podsjećamo, mostarska deponija Uborak na čekanju je zbog toga jer inicijativa građana ne želi povući tužbu protiv Grada Mostara.

Grad je povukao tužbu nadajući se da će i građani učiniti isto i, unatoč odobrenim sredstvima za sanaciju deponije, sada je sve na čekanju uz međusobne optužbe Inicijative i Grada, odnosno gradonačelnika.

S druge strane, sportska dvorana u Mostaru, koja još od 1985. godine čeka da nikne, na čekanju je bila zbog nedostatka novca pa se u njezinu gradnju kreće s izmijenjenim projektom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close