Prevent Leather

Slijede otkazi i otpremnine - Gasi se još jedna tvrtka u BiH

Odluka o gašenju pogona donesena je s ciljem da se kompanija prilagodi promijenjenim uvjetima tržišta te da se osigura održivost poslovanja u budućnosti.
Gospodarstvo / Tvrtke | 30. 08. 2023. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon najave o zatvaranju proizvodnog pogona Prevent Leathera iz ove tvrtke su priopćili da je jedan od ključnih razloga za gašenje Prevent Leathera jest kontinuirano smanjenje narudžbi iz godine u godinu u periodu poslije Covid-a. Inflacija i globalne krize su dodatno otežali poslovanje i stabilnost proizvodnog pogona, prenosi Bloomberg Adria.

"Stručnjaci kompanije izradili su detaljnu analizu koja je pokazala negativne rezultate u poslovanju, stoga je menadžment naše kompanije donio odluku o gašenju svog proizvodnog pogona, specijaliziranog za proizvodnju kožnih proizvoda", priopćili su iz Prevent Leathera.

Odluka o gašenju pogona donesena je s ciljem da se kompanija prilagodi promijenjenim uvjetima tržišta te da se osigura održivost poslovanja u budućnosti.

Prevent Leather

Ostale članice Prevent grupacije neće osjetiti posljedicu zatvaranja Prevent Leathera, te će nastaviti sa kontinuiranim radom insistirajući na kvaliteti svojih proizvoda i posvećenosti prema partnerima i kupcima, dodali su.

U okviru procesa gašenja proizvodnje Prevent Leathera, trenutni radnici će biti zbrinuti skladno važećim zakonima i regulativama. Kompanija će osigurati otpremnine i podršku za traženje novih zaposlenja kako bi se olakšao prijelaz za zaposlenike koji će biti pogođeni ovom promjenom, ističu iz ove tvrtke.

Još nije poznato koji broj radnika će biti otpušten.

Prethodni problemi

Kako Bloomberg Adrija saznaje od izvora dobro upućenog u događanja u Prevent Leatheru od 2012. do 2023. godine, uprava koja je prije 10ak godina došla iz Njemačke nagomilala je dug od oko 46 milijuna KM. Već je 2021. planirano gašenje postrojenja ali se nije sprovela odluka.

Kako nam je izvor potvrdio, situacija se pogoršala nakon problema s Volkswagenom prije nekoliko godina.

Prevent grupa je svoje proizvodne pogone u BiH pokrenula 1999. godine. Grupa je započela u Visokom s proizvodnjom presvlaka za sjedala.

"Proizvodni sustav Grupe slijedi model just-in-time, koji zahtijeva kontinuiranu i strogo sinkroniziranu isporuku dijelova kako bi se smanjile zalihe i optimizirala brzina i kvaliteta proizvodnje", naveli su na službenoj stranici.

Prevent Leather nudi ekološki prihvatljive i svjetski poznate metode obrade kože, dodali su.

Kopirati
Drag cursor here to close