EBIT

Lufthansa udvostručila procjenu godišnje dobiti, piloti opet u štrajku

Piloti Lufthansinog Eurowingsa ponovo su jučer stupili u štrajk zbog radnog vremena, što je utjecalo na desetke tisuća putnika.
Gospodarstvo / Tvrtke | 18. 10. 2022. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lufthansa je udvostručila prognozu dobiti u ovoj godini, istaknuvši snažnu potražnju za zračnim prijevozom nakon ukidanja mjera suzbijanja covida-19 i očekivane dobre rezultate u odjelu prijevoza tereta.

EBIT veći od milijardu eura

Kompanija sada u ovoj godini očekuje prilagođenu operativnu dobit (EBIT) veću od milijardu eura. U kolovozu su procijenili da će biti nešto veća od 500 milijuna eura, piše Hina.

Preliminarni rezultati za treće tromjesečje, objavljeni u ponedjeljak, pokazali su da je prijevoznik gotovo udvostručio prihod, na 10.1 milijardu eura.

Prilagođena dobit prije kamata i poreza više je nego učetverostručena i iznosila je oko 1.1 milijardu eura, izračunali su istaknuvši da procjena uključuje negativan utjecaj štrajka od oko 70 milijuna eura.

Piloti u štrajku

Piloti Lufthansinog Eurowingsa ponovo su jučer stupili u štrajk zbog radnog vremena, što je utjecalo na desetke tisuća putnika.

"Na temelju pozitivnog razvoja u trećem tromjesečju, trenutne situacije s rezervacijama, koja nastavlja odražavati snažnu potražnju za zračnim putovanjima u nadolazećim mjesecima... grupa Lufthansa povisila je procjenu za cijelu godinu", navodi se u priopćenju.

Poboljšanu prognozu temelje i na očekivanoj još jednoj rekordnoj godini za odjel za prijevoz tereta Lufthansa Cargo.

Izvršni direktor Lufthanse Carsten Spohr bio je prošloga tjedna optimističan u prognozama za cijeli sektor rekavši da je potražnja stabilna, unatoč inflaciji, te dodavši da optimizam crpi iz otvaranja Japana za turiste i rasta potražnje za poslovnim putovanjima.

Kompanija će cjelovito izvješće za treće tromjesečje objaviti 27. listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close