Problemi

Lufthansa odgađa 2.000 letova u jeku sezone, ugroženi putnici u BiH i RH

Lufthansa je objavila da su dodatna otkazivanja utjecala na letove posebno u prometnim poslijepodnevnim i večernjim satima.
Gospodarstvo / Posao | 13. 07. 2022. u 17:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lufthansa ovog ljeta otkazuje dodatnih 2000 letova iz Frankfurta i Muenchena, priopćio je u srijedu vodeći njemački prijevoznik, navodeći kao razlog nedostatak osoblja u zračnim lukama kao i tekuću pandemiju Covida-19.

"Lufthansa je provela brojne mjere i zapošljava dodatno osoblje gdje god je to moguće kako bi osigurala najveću moguću stabilnost rasporeda letova i tako svojim putnicima ponudila najbolju moguću sigurnost planiranja", rekao je prijevoznik za Reuters.

"Štrajkovi za sigurnost letova, vremenske nepogode i, posebice, povećana stopa zaraze koronavirusom dodatno su opteretili sustav", navodi se, čime se potvrđuje ranije izvješće dnevnika Bild.

Otkazivanja dolaze povrh 770 najavljenih za tjedan od 8. do 14. srpnja, rečeno je.

Lufthansa je objavila da su dodatna otkazivanja utjecala na letove posebno u prometnim poslijepodnevnim i večernjim satima, prenosi Hina.

Inače, Lufthansa ima uspostavljene izravne veze sa zračnim lukama u Splitu i Sarajevu, a otkazivanje velikoj broja letova uvelike će utjecati na putnike u ovoj regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close