Edukacijski program

Lerna akademija: Za godinu dana do posla budućnosti!

Lerna vas vodi do zaposlenja u sektoru sa visokim platama, odličnim radnim uslovima, beneficijama i mogućnostima napredovanja.
Gospodarstvo / Promo | 28. 10. 2022. u 09:00 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao odgovor na rastuće potrebe tržišta, u oktobru mjesecu 2022. godine sa radom je započela Lerna akademija za edukaciju u oblasti informacijskih tehnologija (skr. IT), sa naglaskom na programiranje.

Kao i druge sfere ljudske djelatnosti, IT industrija se sve više suočava sa problematikom praktične primjene znanja stečenih kroz različite obrazovne programe. Fakultetsko obrazovanje, kao obavezna kvalifikacija za kvalitetne angažmane u IT kompanijama, najčešće nije dovoljno za profilisanje kadrova koji se, bez dodatnih edukacija, mogu odmah uključiti u projekte razvoja svremenih softverskih proizvoda. Mnogo nezahvalnija situacija je sa kadrovima koji stječu fakultetsko obrazovanje slabijeg kvaliteta, gdje obično izostaje bilo kakvo praktično iskustvo.  Uzimajući u obzir sve pomenuto, Lerna kroz svoje djelovanje nastoji biti podrška pojedincima koji u što skorije vrijeme žele doći do zaposlenja u najpopularnijoj oblasti savremenog doba.

Lerna edukacijski program je osmišljen sa ciljem pripreme polaznika za realni sektor nudeći im obuku prilagođenu različitim nivoima znanja. Svrha je obezbijediti polaznicima praktično znanje i iskustvo neophodno za ostvarenje uspješne IT karijere. 

Program edukacije

Lerna program se sastoji od tri međusobno povezana ciklusa edukacije različite složenosti i trajanja. Polaznicima je omogućen upis pojedinačnih ciklusa programa u skladu sa njihovim znanjima i vještinama.

Prvi ciklus ima za cilj da polaznike uvede u svijet računara i oblast programiranja. Namijenjen je onima koji se prvi put susreću sa programiranjem ili su osnove stekli kroz prethodno obrazovanje, a žele unaprijediti usvojeno znanje za praćenje naprednijih tematika u ovoj oblasti. Također, program prvog ciklusa je u potpunosti prilagođen i onima koji žele promijeniti područje svog rada i započeti proces prekvalifikacije u svijet programiranja.

Foto: PR / Lerna akademija: Za godinu dana do posla budućnosti

Drugi ciklus polaznike upoznaje sa svim fazama razvoja softverskih proizvoda počevši od analize i planiranja razvoja, primjene naprednih koncepata programiranja, pa sve do testiranja softverskog rješenja. Preduslov za uspješno praćenje ovog ciklusa jeste dobro poznavanje koncepata objektno orijentisanog programiranja i baza podataka.

Treći ciklus Lerna programa polaznike priprema za posao u realnom sektoru kroz rad na konkretnim projektima. Ovaj ciklus je namijenjen polaznicima koji su kroz formalno obrazovanje stekli teorijsko i praktično znanje o razvoju softverskih rješenja i kojima je potreban dodatni iskorak u svijet IT industrije.

Ukupno trajanje svih ciklusa je 9 mjeseci, kroz koje Lerna nudi redovnu nastavu u učionici u minimalnom trajanju od 60 sati mjesečno. Program se realizuje u manjim grupama (10-12 polaznika) čime je osiguran veći fokus i bolja posvećenost predavača.

Predavači i partneri

Lerna sarađuje sa predavačima visoko pozicioniranim u obrazovnom sistemu koji posjeduju i praktično iskustvo stečeno u sektoru IT industrije. Na popisu predavača se nalaze osobe koje posjeduju titule doktora nauka, magistara, te su eksperti u pojedinim oblastima, gdje svako od njih na jedinstven način prenosi svoje iskustvo.

Na popisu Lerna partnera nalaze se neke od najuspješnijih IT kompanija u regiji, a njihova primarna uloga je da izvrše procjenu znanja polaznika i na taj način validiraju kvalitet edukacijskog programa.

Certifikat i zaposlenje

Po završetku svakog ciklusa vrši se evaluacija polaznika nakon koje se ostvaruje pravo na certifikat koji će u okviru svog dodatka sadržavati podatke o postignutom uspjehu. Na kraju programa edukacije uspješnim kandidatima će se organizovati intervju u partnerskim kompanijama, te na taj način osigurati prilika za zaposlenje.

Lerna je pravi izbor za sve one koji se žele ostvariti u IT industriji i pronaći posao iz snova. Ovo je moguće samo uz trud, rad i volju za učenjem, ljubav prema tehnologiji, ali i dobru organizaciju vremena. 

Lerna vas vodi do zaposlenja u sektoru sa visokim platama, odličnim radnim uslovima, beneficijama i mogućnostima napredovanja. 

Info sesije

U cilju informisanja svih potencijalnih polaznika organizovat će se info sesije u prostorijama Lerna akademije na adresi Trg Ivana Krndelja b.b. u Mostaru (Studentski hotel) i to u  sljedećim terminima:

  • 07.11.2022. u 17:00 sati
  • 14.11.2022. u 17:00 sati

Više informacija o Lerna akademiji možete pronaći na oficijelnoj web stranici www.lerna.ba ili nekoj od društvenih mreža

Sa Lernom do posla budućnosti!

Kopirati
Drag cursor here to close