Dobra prilika za posao

Emirati nude 100 tisuća "zlatnih" viza za programere

Bavite li se programiranjem osobno, ili imate tvrtku za to, sada se možete prijaviti za "zlatnu vizu" kojom ćete moći dugotrajno boraviti i raditi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Gospodarstvo / Posao | 15. 07. 2021. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pokušaju da Ujedinjeni Arapski Emirati osnaže svoju digitalnu ekonomiju i otvore velik broj radnih mjesta u tehnološkom sektoru, ovoga je tjedna objavljen početak "Nacionalnog programa za programere", najvećeg ove vrste u svijetu.

Kroz njega vlasti Emirata žele u svoju zemlju dovesti čak 100 tisuća developera, startupa i već etabliranih tvrtki koje se bave programiranjem kako bi tamo stvorili veliki ekosustav u kojem bi programeri "procvjetali".

Za prijavu na ovaj program potreban je, kažu, samo talent. Emirati su s tvrtkama kao što su Google, Microsoft, Amazon AWS, Cisco, IBM, HPE, LinkedIn, Nvidia i Facebook već dogovorili da će oni obučavati ljude, njih 100 tisuća, s ciljem da se osnuje do tisuću novih startupa u koje će biti uloženo do 4 milijarde dirhama (oko 1,5 milijardi KM).

Oni čija prijava na ovaj program bude uspješna dobit će tzv. "zlatnu" vizu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ona će im omogućiti da se trajno nastane u toj zemlji uz status dugoročnog rezidenta.

Taj je status u UAE strancima inače vrlo teško dostižan. Prijave se zaprimaju na ovim stranicama, a ograničenja vezanih uz nacionalnost, dob i slično – nema.

Iz tamošnjeg Ministarstva za digitalnu ekonomiju, umjetnu inteligenciju i rad na daljinu kažu kako su u Emirate dobrodošli stručnjaci iz svih dijelova svijeta koji mogu pomoći u ubrzanju rasta i razvoja njihove zemlje u digitalnom sektoru. Nadaju se da će zlatne vize privući najbolje talente i omogućiti im da igraju ključnu ulogu u budućnosti nacije, javlja Bug.

Kopirati
Drag cursor here to close