Najavljene promjene

Dugovanja zdravstva RS-a veća od milijardu KM

Entitetski premijer Radovan Višković rekao je u izjavi novinarima da se stanje u zdravstvu RS-a mora sanirati.
Gospodarstvo / Novac | 28. 03. 2019. u 16:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dug zdravstvenih ustanova i Fonda zdravstva u Republici Srpskoj (RS) veći je od milijardu KM. 

S ciljem reforme u tom sektoru entitetska vlada je na sjednici u četvrtak prihvatila Akcijski plan za osiguranje održivosti zdravstvenog sustava RS-a, u kojem su predstavljene reformske mjere koje je, u skladu s Programom ekonomskih reformi, potrebno poduzeti u razdoblju 2019.-2021. godina, a da bi se uspostavio financijski održiv zdravstveni sustav.  

''Cilj Akcijskog plana je uspostaviti financijski održiv zdravstveni sustav, koji učinkovitijim pružanjem zdravstvene zaštite poboljšava zdravlje stanovništva i omogućava bolju radnu produktivnost'', priopćeno je iz entitetske vlade. 

Entitetski premijer Radovan Višković rekao je u izjavi novinarima da se stanje u zdravstvu RS-a mora sanirati. 

''Napravljen je plan što i kako raditi'', rekao je Višković i ustvrdio da će od 1. siječnja 2020. godine najmanje 20 domova zdravlja biti uvezano u sustav trezorskog poslovanja. 

A da bi to uradili, kako je dodao, njihove obaveze moraju se dovest nulu. 

Najavio je da će od 10. do 15. travnja sudjelovati na Godišnjoj konferenciji Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i uvjeren je da će dobiti podršku i za realizaciju Akcijskog plana za osiguranje održivosti zdravstvenog sustava RS. 

Višković je potvrdio i da će najbolji studenti univerziteta u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu, njih 34, nakon završenih studija dobiti posao pripravnika u Vladinim institucijama i javnim poduzećima.

Kopirati
Drag cursor here to close