Sajam u Ženevi

Toyota promijenila 900 dijelova na novom Yarisu

AutoMoto / Testovi | 07. 02. 2017. u 16:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toyota je restilizirala aktualnu generaciju Yarisa za europsko tržište. Osvježeni model imat će premijeru na ženevskom auto-salonu u ožujku.

Ovo je drugi redizajn Yarisa treće generacije, nakon restilizacije iz 2014. Međutim, japanski proizvođač tvrdi da je najnoviji 'facelift' više od obične kozmetičke intervencije na automobilu, s obzirom da je pored toga promijenjeno čak 900 dijelova u odnosu da prethodnu verziju, kako bi se poboljšale performanse i sigurnost vozila.

Prednji dio je preoblikovan tako da sada ima dinamičniji dizajn. Restilizirani su farovi (koji sada imaju nova LED svjetla), maska hladnjaka i branik. Slične promjene dogodile su se i pozadi, gdje se primjećuje redizajnirani branik i nova, veća stop svjetla, koja se pored blatobrana šire i na vrata prtljažnika.

Toyota će kupcima u Europi ponuditi i dvije nove boje karoserije, nazvane Hydro Blue i Tokyo Red, navodi B92.

Promjene su se dogodile i u kabini automobila. Unapređenja obuhvataju novi multimedijalni sustav, redizajnirani volan, a poboljšan je i kvalitet materijala. Na raspolaganju su i novi dezeni i boje presvlaka i tapacirunga.

Značajne promjene dogodile su se u motorizaciji. Umjesto postojećeg 1.33 litarskog benzinca, uvodi se novi 1.5 litarski atmosferski motor sa 112 ks (82 kW) i 136 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Pogonjen novim agregatom, Yaris za 2017. od 0 do 100 km/h stiže za 11 s.

Toyota tvrdi da je novi motor i do 12% štedljiviji kada je riječ o potrošnji goriva. Osim toga, 1.5 litarski benzinac je mirniji u radu, sa manje vibracija, pa će i vožnja biti prijatnija za putnike.

Prilikom najnovije restilizacije unaprijeđen je i upravljački sustav, uključujući optimizaciju električnog serva, kao i ispušni sustav i sustav oslanjanja.

Kopirati
Drag cursor here to close