Testovi

Novi Clio sa 275 konja

AutoMoto / Testovi | 28. 05. 2016. u 08:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Renault Sport obilježava 40 godina postojanja konceptom Clio RS 16, za koji kažu da je najbrži automobil koji je izašao iz radionice ovog odjela.

Baziran na serijskom modelu Clio RS, uz brojne modifikacije, jubilarni koncept umjesto 1.6 benzinca sa 200 ks, za pogon koristi agregat iz Renaulta Megane RS 275 Trophy R. To znači da ispod haube krije 2.0 litarski turbo motor sa čak 275 "konja".

Automobil je postavljen na 19 inčne alu točkove, a karoserija je proširena za 60 mm. Čitav prednji dio je ponovno projektiran kako bi se smjestio novi motor i odgovarajući sustav za hlađenje, piše B92.

Amortizeri su preuzeti također od modela Megane RS 275 Trophy R, kao i kočni sustav sa čeličnim diskovima prečnika 350 mm, dok je zadnja osovina iz rally verzije Clio R3T.

Renault Sport je za sada izradio samo dva primjerka ovog automobila, žuti koji se koristi za promotivne svrhe, i crni koji služi kao razvojno test vozilo. Ideja je da Clio RS 16 bude nasljednik čuvenog modela Clio V6 RS iz 2003.

Renault razmatra mogućnost da automobil uđe u serijsku proizvodnju, ali prije toga želi obaviti podrobna testiranja vozila.

"Preliminarni testovi potvrdili su da je moguće dobiti funkcionalni automobil uklapanjem motora iz Megana RS 275 Trophy R u maleni Clio, ali moramo biti potpuno sigurni", kažu u francuskom proizvođaču.

U slučaju da kompanija odobri produkcijsku verziju, Clio RS 16 će biti izrađen u maloj seriji i koštat će oko 45.000 eura, prenio je portal B92.

Kopirati
Drag cursor here to close