Oko 2 milijarde $

Američka vlada kupuje 100 milijuna doza potencijalnoga cjepiva

Cjepivo COVID-19 će američkom narodu biti besplatno.
Sci-Tech / Znanost | 22. 07. 2020. u 21:39 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka vlada izdvojit će 1,95 milijardi dolara za 100 milijuna doza potencijalne cjepiva protiv novog tipa koronavirusa (COVID-19), koju su razvile američka farmaceutska kompanija Pfizer i njemačka biotehnološka kompanija BioNTech.

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi Sjedinjenih Američkih Država priopćilo je kako je postignut sporazum o opskrbi vakcinom COVID-19, koju su razvile američka i njemačka kompanija.

Navedeno je da će se u prvoj fazi za proizvodnju i isporuku potencijalnog cjepiva COVID-19 od 100 milijuna doza biti plaćeno 1,95 milijardi dolara, te da sporazum omogućuje američkoj vladi da dobije dodatnih 500 milijuna doza.

U izjavi se navodi da će nakon završetka treće faze kliničkog ispitivanja cjepiva biti isporučena SAD-u ako dobije dozvolu za hitnu upotrebu ili dozvolu Američke agencije za hranu i lijekove.

Cjepivo COVID-19 će američkom narodu biti besplatno.

Američka farmaceutska kompanija Pfizer i biotehnološka tvrtka BioNTech, čiji je suosnivač turski znanstvenik Ugur Sahin, jučer su potvrdile da je potencijalno cjepivo uspješno prošlo prvu i drugu fazu kliničkog ispitivanja.

Kopirati
Drag cursor here to close