Američka tehnološka kompanija

Zoom za 15 mlrd dolara želi kupiti tvrtku za poslovne telefonske usluge u oblaku

Zoom je tijekom pandemije postao poznato ime i miljenik investitora jer su tvrtke i škole koristile njegove usluge za održavanje virtualne nastave i poslovnih sastanaka i druženja u vrijeme strogih ograničenja društvenog života i gospodarskih aktivno
Sci-Tech / Tehnologija | 19. 07. 2021. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka tehnološka kompanija Zoom Video Communications najavila je kupnju tvrtke za poslovne telefonske usluge u oblaku Five9 za 14,7 milijardi dolara, šireći poslovanje na kontaktne centre.

Zoom je tijekom pandemije postao poznato ime i miljenik investitora jer su tvrtke i škole koristile njegove usluge za održavanje virtualne nastave i poslovnih sastanaka i druženja u vrijeme strogih ograničenja društvenog života i gospodarskih aktivnosti.

Kalifornijska kompanija sada se planira preusmjeriti na odjel za telefonske pozive u oblaku Zoom Phone i za servis video-konferencija Zoom Rooms kako bi što uspješnije odoljela pritisku pojačane konkurencije Facebooka i Googlea.

“Očekuje se da će akvizicija ojačati prisutnost Zooma među potrošačima u poslovnom sektoru i omogućiti mu da ubrzanim tempom realizira dugoročnu priliku za rast dodavanjem tržišta kontaktnih centara, vrijednog 24 milijarde dolara”, priopćio je Zoom.

Akvizicija će nadopuniti uslugu Zoom Phone dodavanjem poslovnih klijenata Five9-a i softverom za kontaktne centre, ističe se u priopćenju.

Korisnici Five9-a uključuju Under Armour, Lululemon Athletica i Olympus, stoji na internetskoj stranici.

Five9 će postati operativni odjel Zooma, a njegov izvršni direktor Rowan Trollope zadržat će čelno mjesto nakon zaključenja transakcije, koje se očekkuje u prvoj polovini 2022. godine.

Globalna potrošnja na videokonferencije bazirane na oblaku trebala bi ove godine dosegnuti 5,41 milijardu dolara, s 5,02 milijarde dolara u 2020. godini, prema konzultantskoj kući za tehnološki sektor Gartner, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close