Streaming usluge

YouTube ubija klasičnu televiziju

Streaming usluge sve su popularnije, a samo na YouTubeu zabilježen je rast gledanja na televizorima od čak 70%.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 10. 2017. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za vrijeme objave posljednjih kvartalnih rezultata Alphabeta mnogima je za oko zapeo podatak o tome kako se YouTube, najveća video platforma na svijetu, sve više gleda na nešto većim ekranima, točnije, televizorima.

Glavni šef Googlea Sundar Pichai objavio je tako da korisnici sada u prosjeku gledaju oko 100 milijuna sati videa s YouTubea u svojim dnevnim boravcima – na dan.

Pri tome se, dakako, misli na gledanje YouTube video zapisa na raznim modelima pametnih televizora, ili putem igraćih konzola, Android boxova, te streaming uređaja poput Chromecasta i sličnih, piše Bug.hr.

Dakako, gledanje YouTubea na televizorima daleko je po količini od broja sati koji se provedu uz ekran računala ili pak vodeće platforme – mobitela.

Ukupno se na YouTubeu pogleda više od milijardu sati videa na dan, pa bi se moglo zaključiti da na televizore otpada tek manje od 10% vremena provedenog uz YouTube.

No, taj način gledanja bilježi ogroman rast. U samo godinu dana on je povećan za čak 70%, pa je više nego očito kako, uz Netflix i slične, i YouTube polako postaje "ubojica" klasične linearne televizije i raznih zemaljskih i kabelskih kanala.

Kopirati
Drag cursor here to close