Podcast ''Sredinom''

VIDEO | Ovo je Tinder za Balkance, aplikacija koja spaja ljude iz EX YU

Oni koji su rasuti po 'bijelom svijetu' mogu kroz korištenje ove aplikacije pronaći ljubav, srodnu dušu ili samo prijatelja/prijateljicu za druženje.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 07. 2022. u 20:58 M.L. | Bljesak.info
Yumeets je Tinder za Balkance

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gošća u 19. epizodi podcasta ''Sredinom'' bila je mlada Minela Mešukić Omerović koja je na čelu tima koji je razvio aplikaciju korisnu za sve ljude iz zemalja bivše Jugoslavije.

Naime, oni koji su rasuti po 'bijelom svijetu' mogu kroz korištenje ove aplikacije pronaći ljubav, srodnu dušu ili samo prijatelja/prijateljicu za druženje.

Yumeets je aplikacija koja već preko preko 40 tisuća korisnika i mogli bismo reći da je to Tinder za Balkance.

Nastala iz istinske potrebe za pronalaskom ljubavi, mobilna aplikacija Yumeets omogućava pojedincima podrijetlom iz neke od zemalja bivše Jugoslavije upoznavanje partnera s kojim dijele jezik, kulturu, običaje i uspomene na dom.

Prvobitan je bilo zamišljeno da aplikacija bude samo za 'date', ali to kako sugovornica ističe - ne mora biti neka ljubavna priča.

''Aplikacija je i z asamo povezivanje, ne mora striktno biti 'date', jer postoji mnogo ljudi koji su sa prostora bivše Jugoslavije u inozemstvu. Znamo kako se ponašamo vani, kad sretnemo nekoga tko priča naš jezik i to nam je bio glavni cilj, da povezujemo naše ljude negdje vani'', rekla je Mešukić Omerović.

Ideja je krenula od Nermina koji je čitav život u Švedskoj, s korijenima iz BiH.

''Kroz zezanciju smo krenuli, Nermin ne može pronaći ženu tamo u Švedskoj, jako je teško da pronađe ženu s istim korijenima, jezik i ostalo. Onda smo rekli hajmo napravii Tinder za Balkance. I jako je slična Tinderu. I Nermin je uspješna priča obzirom da se oženio i našao suprugu preko Yumeetsa'', objašnjava Minela za Bljeskov podcast ''Sredinom''.

Aplikaciju mogu podržati svi kroz crowfunding kampanju, a koja je realizirana u okviru projekta CROWN koji implementira INTERA Tehnološki Park. Projekt je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close