Poznata i cijena

Snapchat službeno uvodi pretplatu

Nova pretplatnička verzija Snapchata trenutačno je dostupna samo na određenim tržištima, a s vremenom će se proširiti i na druge zemlje.
Sci-Tech / Tehnologija | 30. 06. 2022. u 16:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Snapa su ranije ovog mjeseca potvrdili da rade na pretplatničkoj verziji svog servisa, no tada nam nisu bili poznati detalji oko Snapchata+. Sada smo napokon doznali više službenih detalja, kao i najvažniju informaciju za sve potencijalne korisnike - cijenu.

Mjesečna pretplata tako će stajati 3,99 dolara, a omogućit će pristup novim i ekskluzivnim opcijama. Iskustvo korištenja aplikacije za korisnike besplatne verzije ostat će nepromijenjeno.

Neke od opcija koje će prvo biti dostupne kroz verziju Snapchat+ naknadno će postati dio besplatnog servisa (dakle, pretplatnici će u biti testirati te opcije dok su još u beta verzijama), dok bi druge opcije trebale ostati dostupne samo pretplatnicima, javlja Zimo.

Iz Snapa kažu kako je pretplatnička verzija njihove društvene mreže namijenjena samo najstrastvenijim korisnicima Snapchata, a na početku će im biti dostupne opcije poput označavanja jedne osobe kao BFF (najboljeg prijatelja) pa će se sadržaj te osobe uvijek prikazivati na vrhu chata, kao i mogućnost prilagodbe izgleda ikone aplikacije.

Ono što se neće promijeniti za pretplatnike to je prikaz oglasa pa čak i ako kompaniji plaćate 4 dolara svaki mjesec, i dalje će vam se prikazivati reklame.

S obzirom na to da prognoza Snapa za aktualni kvartal nije toliko optimistična - zbog trenutačnih makroekonomskih uvjeta, poremećenih globalnih lanaca nabave, inflacije itd., što sve utječe na oglašavanje, tj. zaradu od oglašavanja, uvođenje pretplate trebalo bi barem malo poboljšati financijsku situaciju.

Snapchat+ za sada je lansiran samo na određenim tržištima poput SAD-a, Kanade, Velike Britanije, Francuske, Njemačke itd., a naknadno će postati dostupan i na drugim tržištima.

Prije Snapa, pretplatu na svoje servise već su uveli i Twitter (Twitter Blue) te Telegram (Telegram Premium) koji za cijenu pretplate nude neke nove opcije, dok se za korisnike besplatnih verzija ništa ne mijenja i mogu ih koristiti kao i prije.

Kopirati
Drag cursor here to close