Konačno?

Renderi potvrdili konačni oblik ovogodišnjih iPhonea

U rujnu bi trebala biti predstavljena nova generacija iPhonea, a renderi svih triju novih modela potvrđuju ranije špekulacije da će jedina vanjska promjena biti u području kamera.
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 07. 2019. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bliži se rujan, mjesec kada Apple tradicionalno predstavlja nove iPhone. Nekada se znalo da će naredna generacija jedne godine biti samo inkrementalna nadogradnja u "S" model, a da će godinu nakon toga uslijediti lansiranje mobitela s novom brojčanom oznakom i sasvim novoga dizajna.

Međutim, tome u posljednje vrijeme nije tako, pa je Apple od iPhonea 6 do 8 zadržao gotovo identičan vanjski izgled. Slično sada, čini se, ponavlja i s "X" generacijom.

Ostvare li se predviđanja svih relevantnih analitičara i leakera, nakon modela X i XS, ove godine bi se trebali pojaviti modeli XI (ili 11), koji će izvana ponovno izgledati gotovo jednako kao prethodnici. Imat će tek "ružnu grbu" odnosno udvostručeno izbočenje s vanjske strane unutar kojeg će se smjestiti ne dvije, nego tri kamere, odnosno dvije umjesto jedne kod XR modela, javlja Bug.hr.

To potvrđuje i Slashleaks, koji donosi 3D rendere sva tri ove godine očekivana modela – nasljednika iPhonea XS, XS Max i XR. Nazvali su ih XI, XI Max i XIR. Na renderima se ne vidi, ali manja promjena bi mogla zahvatiti stražnje staklo, koje bi na novim modelima trebalo biti mutno i nešto grublje na dodir.

Detaljnim pregledavanjem rendera, osim izbočenja za dodatne kamere, vidljiva je i ranije najavljena promjena na boku uređaja. Prekidač za stavljanje uređaja u bešumni način rada imat će novi dizajn, kao na slici dolje, i to će biti zadnja promjena na vanjštini nove generacije iPhonea.

Kad je riječ o promjenama specifikacija, i dalje se očekuje brži procesor, nešto brža WiFi (6) veza, dok podrške za 5G neće biti.

Kopirati
Drag cursor here to close