Zakrivljeni zaslon

Procurili renderi novih Google Pixel 6 modela mobitela

Iako Google Pixel uređaji nemaju vodeći mobilni hardver, korisnici ih biraju zbog softvera, odnosno 'čistog' Android sustava i značajne tvrtkine podrške za softverska i sigurnosna ažuriranja.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 05. 2021. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Renomirani je leaker Steve Hemmerstoffer, poznatiji na Twitteru kao OnLeaks, objavio rendere novih Google Pixel mobilnih uređaja.

Naime, osim standardnog Pixel 6 modela, čini se da stiže i Pixel 6 Pro koji bi, prema OnLeaksu, mogao imati 6,67-inčni OLED zakrivljeni zaslon i trostruke kamere s telefoto lećom u periskopskom stilu.

Dizajn se u potpunosti razlikuje od prethodnih Pixel modela, pa su kamere postavljene u vodoravnu liniju ispod naglašenog narančastog dijela na samom vrhu stražnje strane uređaja.

Osim toga, očekuje se da će Pixel 6 Pro imati dvostruke zvučnike i podršku za bežično punjenje, baš kao i Pixel 5, a trenutno nije potvrđeno hoće li sadržavati i Googleov „Whitechapel“ SoC, prenosi digit.in.

Standardni Pixel 6 dizajnom nalikuje na svog „većeg brata“, ali mu nedostaje jedna kamera, pa se pretpostavlja da će uz regularnu imati i širokokutnu leću.

Naime, 91Mobiles navodi da ovaj uređaj ima 6,4-inčni ravni zaslon, podršku za bežično punjenje, senzor otiska prsta ispod zaslona i stereo zvučnike s donje strane.

Trenutno nije poznato kada će Pixel 6 izaći u prodaju, ali poznato je da informacije i fotografije Googleovih mobitela često procure prije samog predstavljanja, a Google ih je čak i potvrdio 2019. godine, prije službenog izlaska Pixel 4 uređaja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close