TP Intera

Počinje 6. znanstveno-stručna konferencija ''Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sustavi za krovove''

U sklopu konferencije govorit će se o tehnološkim dostignućima i inovacijama u proizvodnji sustava izrade krovova, suvremenim načinima ugradnje i montaže, osnovnim svojstvima supstanci u sustavima ...
Sci-Tech / Tehnologija | 23. 10. 2018. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konferencija ''Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove'' počinje u srijedu, 24. listopada 2018. godine, i trajat će dva dana u Mostaru.

Iz kompanije Sfera d.o.o. koja je organizator, ističu da je zainteresovanost i ovaj put premašila očekivanja, te se nadaju kako će konferencija rezultirati odličnim uspjehom. Pored interaktivnih predavanja, dijaloga i debate, gosti će moći posjetiti štandove kompanija koje su sponzori i parnteri.

Inače, sponzori konferencije su kompanije: Sika, Alternativa, Terrasit i Strojegradnja Sas. Partneri konferencije su: Bramac, Tondach, Fiko Commerc, Civić Cazin, Knauf Insulation, Wortman Metali, Rockwool, Marex, Velux, Geff, te Nexe crijep.

U sklopu konferencije govorit će se o tehnološkim dostignućima i inovacijama u proizvodnji sustava izrade krovova, suvremenim načinima ugradnje i montaže, osnovnim svojstvima supstanci u sustavima, sigurnosnim sustavima, recikliranim materijalima, održivom gradnjom, obnovljnim izvorima energije, energetskoj efikasnosti, te legistlativama i propisima.

Sudionici će uživati u predavanjima nekih od najboljih stručnjaka iz domene arhitekture: Tomislav Ćurković, Arhitektonski studio ''Dva arhitekta'' Zagreb; Krsto Radovanović, ModeLart arhitekti studio za prostorni dizajn Novi Sad; Dujmo Žižić, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Split; Nihad Harbaš, Tehnički ekspert za WB GEFF; Amira Salihbegović, Arhitektonski fakultet Sarajevo; Jasmina Katica, Federalno ministarstvo prostornog uređenja FBiH; Maja Popovac, Građevinski fakultet ''Univerzitet Džemal Bijedić'' Mostar; Miron Ibrahimpašić, IN/OUT Arhitektonski studio d.o.o.; te Merima Šahinagić Isović, Građevinski fakultet ''Univerzitet Džemal Bijedić'' Mostar.

Konferenciju će svečano otvoriti gradonačelnik grada Mostara, Ljubo Bešlić, te će se pored njega prisutnima obratiti i rektor Univerziteta ''Džemal Bijedić'' Mostar, dr. sc. Elvir Zlomušica, kao i savjetnica federalne ministrice obrazovanje i nauke, Sanela Kuko.

Organizatori navode da se u organizaciji svake konferencije trude ponuditi nešto novo. Tako će ovaj put, u sklopu programa biti predstavljeni prvi B2B susreti na kojima će sudjelovati svi izglagači konferencije.

Cilj organiziranja susreta jeste da se sudionicima osigura ambijent za kvalitetno održavanje poslovnih sastanaka, razgovora i prezentacija, a sve u cilju unaprijeđenja poslovanja.

Konferencija je regionalnog karaktera, i njen cilj je okupiti struku i znanost, te im ponuditi mogućnost razmjene znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, te uspostavljanje međunarodne i domaće suradnje.

Sudjelovanje na konferenciji je beslatno, te ukoliko se niste stigli online prijaviti, svakako posjetite Tehnološki park Intera, 24. i 25.10. i uživajte u programu.

Cjelokupni program pogledajte na linku: http://sfera.ba/2018/program/

Kopirati
Drag cursor here to close