Možemo odahnuti

Omogućena veća privatnost u komunikaciji na Instagramu i Messengeru

Opcija nestajanja poruka nakon njihova pregleda najavljena je još u rujnu, a sada su iz Fejsa rekli da stiže na Messenger, a uskoro i na Instagram.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 11. 2020. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Facebooka su više puta tijekom proteklih godina naglasili kako će veliku pažnju posvetiti privatnosti i sigurnosti korisnika na svim njihovim platformama - od samog Fejsa pa do Instagrama, WhatsAppa i Messengera.

Jedna od opcija važnih za privatnost su tzv. samouništive poruke kakve je popularizirao Snapchat. Nakon primanja poruke ona će se nakon nekog vremena izbrisati tako da pošiljatelji i primatelji tekstualnih poruka, fotografija i ostalog sadržaja ne moraju strahovati da će netko kasnije vidjeti sadržaj dopisivanja.

Na službenom blogu Messengera danas su najavili dolazak “Vanish” moda na Messenger i Instagram.

Ta je opcija prvi put spomenuta i najavljena još prije dva mjeseca, a sada su iz kompanije najavili da je dostupna u SAD-u i brojnim drugim državama na Messengeru, dok će se korisnici Instagrama morati još malo strpjeti te će njima biti dostupna - “uskoro”.

Kao što i samo ime kaže, s ovom će opcijom poruke nestati iz razgovora, no korisnici neće morati podešavati razdoblje nakon kojeg će nestati, već će se to dogoditi nakon što su svi vidjeli poruke i zatvorili chat, javlja Zimo.

Za početak, opcija će biti dostupna samo u razgovorima s jednom osobom, a naknadno se očekuju da bude dostupna i u grupnim razgovorima.

“Vanish” mod aktivirat će se tako da se u razgovoru prijeđe prstom na ekranu prema gore - prvi put nakon aktivacije pojavit će se informacije s objašnjenjem što je točno ta nova opcija i kako radi.

Istim pokretom prsta prema ekranu prema gore, deaktivirat će se opcija automatskog brisanja poruka. Za sudjelovanje u razgovorima u kojima poruke odmah nestaju, obje strane (a kasnije i svi korisnici u grupnim razgovorima) moraju pristati na to.

Dakle, kada jedan korisnik aktivira “Vanish” mod, drugom korisniku pojavit će se ta informacija i opcija za pristanak u sudjelovanju u takvom načinu razgovora.

Kopirati
Drag cursor here to close