Sve bolji mobiteli

Nova generacija Samsungovih top-modela donosi još veće ekrane i kameru rezolucije čak 108 MP

Sredinom ili krajem veljače Samsung bi trebao predstaviti nove adute na mobilnom tržištu, seriju Galaxy S11 koja donosi još veće ekrane i kameru velike rezolucije.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 11. 2019. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsungovi inženjeri mjesecima naporno rade na razvoju telefona iz nove generacije serije Galaxy S te je do njihova predstavljanja ostalo još samo nekoliko mjeseci. Ako su glasine koje kruže mrežom istinite, to bi moglo biti sredinom ili krajem veljače.

Zahvaljujući jednom od najpouzdanijih insidera mobilne industrije Evanu Blassu, prošlog tjedna saznali smo nove informacije o Samsungovim planovima i uređajima koje pripremaju za sljedeću godinu.

Najveći novitet u odnosu na ovogodišnje modele odnosi se na veličinu ekrana te bi sva tri nova uređaja trebala imati ekrane veće od 6 inča, što pokazuje kakvi su trendovi na tržištu u posljednje vrijeme, javlja Zimo.

Ekrani su sada potpuno od ruba do ruba, a kamere za selfije skrivene su ispod ekrana, u hardverske ureze ili se aktiviraju kliznim mehanizmom i "iskaču" u gornjem dijelu telefona pri fotografiranju, tako da zasloni na modernim uređajima često zauzimaju 90 i više posto prednjeg dijela uređaja, što mobilnim proizvođačima omogućuje da bez (osjetnog) povećanja kućišta, povećaju dijagonale samih ekrana.

Blass napominje kako ima različite informacije o najmanjem modelu novog Galaxyja – dok aktualni Galaxy S10e dolazi s ekranom dijagonale 5,8 inča, njegov nasljednik S11e trebao bi imati 6,2-inčni ili 6,4-inčni ekran.

Prema Blassu, klasični S11 imat će ekran dijagonale 6,7 inča, dok će model S11+ imati čak 6,9-inčni ekran, što je dijagonala koja je prije bila "rezervirana" za manje tablete.

Podsjetimo, model S10 ima dijagonalu ekrana od 6,1 inč, dok S10+ ima 6,4-inčni ekran.

Svi novi model imat će ekrane zaobljene na rubovima, a u prodaji će biti i njihove verzije s podrškom za 5G mreže. Galaxy S11+ bit će dostupan samo u 5G verziji, dok će modeli S11 i S11e biti dostupni u verzijama s podrškom za LTE i za 5G. Iako još nema informacija o cijenama, jasno je kako će 5G verzije biti skuplje.

Osim velikih ekrana, još jedna informacija o novim modelima Samsungovih Galaxyja prošli tjedan proširila se internetom, a vezana je za kamere. Naime, uređaji iz serije Galaxy S11 trebali bi imati Samsungov senzor od 108 MP. Dosad je Xiaomi predstavio pametne telefone s tim senzorom, no nova generacija telefona južnokorejske kompanije navodno će imati još napredniji senzor.

Osim glavne kamere, možemo očekivati još 2 ili 3 dodatne kamere za snimanje širokokutnih fotografija, portretne fotografije i(li) telefotokameru.

Kopirati
Drag cursor here to close