Brisanje poruka

Nestajuće poruke na WhatsAppu dobile korisnu nadogradnju

Od sada je moguće namjestiti da poruke u novim razgovorima na WhatsAppu nestaju automatski prema zadanim postavkama.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 12. 2021. u 20:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo zbog sigurnosnih ili pak privatnih razloga, neke je poruke najbolje uništiti da se više nikad ne pronađu. To je, doduše s malim zakašnjenjem, shvatio i WhatsApp, čiji korisnici već više od godinu dana mogu namjestiti da im poruke u pojedinim razgovorima jednostavno – nestanu.

Oni koji su koristili značajku nestajućih poruka, zasigurno znaju da se razgovori brišu tek nakon sedam dana. Budući da je to za neke ipak premalo ili previše vremena, WhatsApp je odlučio proširiti opcije, pa se sada poruke mogu “samouništiti” i nakon 24 sata te 90 dana. Ovom se nadogradnjom na svom Facebook računu pohvalio i izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg.

“Danas uvodimo novu opciju nestajanja poruka na WhatsAppu, pa ćete moći namjestiti da svi novi razgovori nestanu prema zadanim postavkama nakon 24 sata, 7 dana ili 90 dana. Ne moraju sve poruke ostati zauvijek spremljene”, objašnjava Zuckerberg te kao primjer koristi snimku zaslona razgovora sa svojom suprugom.

Naime, korisnici će tako moći namjestiti da im poruke u novim razgovorima automatski nestaju nakon odabranog razdoblja prema zadanim postavkama, što će smanjiti par koraka i olakšati situaciju, prenosi The Verge.

Da bi se izbjegle neugodne situacije, novim će kontaktima također stići prigodna obavijest u kojoj se navodi da je nestajanje poruka namješteno za sve nove razgovore. Valja istaknuti da će se ta opcija moći isključiti individualno kada god to korisnik poželi.

Ova nadogradnja neće utjecati na grupne razgovore, no iz WhatsAppa ističu da su dodali novu opciju za uključivanje značajke nestajućih poruka, koja se pojavljuje prilikom izrade grupa. Više informacija moguće je pronaći na tvrtkinoj FAQ stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close