Natjecanje

STEM Games 2022.: Mostarci odlični u Counter-Strikeu

Na prvom danu natjecanja, SUM igrao je protiv FESB-a (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu) i FER-a (Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu).
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 05. 2022. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti Sveučilišta u Mostaru odnijeli su drugo mjesto u esport igri Counter-Strike: Global Offensive i prvu medalju za SUM.

Ovaj odličan uspjeh ostvarili su na natjecanju u hrvatskom Rovinju STEM Games 2022.

Naime, STEM Games 2022 najveće je studentsko STEM natjecanje u regiji gdje su sudionici odmjerili snage u znanju, sportu i esportu. Natjecanje je pohađalo preko 15 fakulteta i 1500 studenata.

Studenti Noa-Romano Vidačak (FFMO), Marko Banović (FFMO), Vinko Šantić (FFMO), Filip Ostojić (FSRE), Boško Raguž (FSRE) i Robert Slisković (FSRE) predstavljali su SUM u esport kategoriji u igri Counter-Strike: Global Offensive.

Foto: SUM / STEM Games 2022.

Na prvom danu natjecanja, SUM igrao je protiv FESB-a (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu) i FER-a (Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu). Ekipa SUM-a odnijela je obje pobjede i time je prvi dan natjecanja završila prva u grupi. Drugi dan natjecanja nije baš dobro prošao za ekipu. Ekipa je igrala protiv TVZ-a (Tehničko veleučilište u Zagrebu) i FERIT-a (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku) gdje je nažalost izgubila oba meča, ali to nije bio kraj priče za predstavnike Mostara.

U zadnjem meču grupne faze, ekipa SUM-a igrala je protiv UNIPU (Univerzitet Jurja Dobrile u Puli) i time osigurala revanš protiv FERIT-a u polufinalu. Kao veliki autsajderi, predstavnici Mostara snažno su nadigrali ekipu Osijeka i plasirali se u veliko finale natjecanja. T

eški favoriti natjecanja, TVZ, opravdali su svoju ulogu i odnijeli pehar u Zagreb, dok je SUM odnio srebro u Mostar. Također tijekom čitavog natjecanja, alumni Petar Zelenika (FFMO) komentiranjem je ispratio Counter-Strike: Global Offensive i FIFA-u 22.

 

Kopirati
Drag cursor here to close