Na tržište dolazi web pretraživač posvećen virtualnoj stvarnosti
HTC VIVE, lider u virtualnoj realnosti (VR), najavio je danas svoju prvu suradnju s Mozilla Firefox, AWS Amazon Sumerian i Fidelity Investments

Na tržište dolazi web pretraživač posvećen virtualnoj stvarnosti

Sci-Tech / Tehnologija | 08. 01. 2019. u 12:52 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HTC VIVE, lider u virtualnoj realnosti (VR), najavio je danas svoju prvu suradnju s Mozilla Firefox, AWS Amazon Sumerian i Fidelity Investments, koja će omogućiti potrošačima da unesu VR u njihov svakodnevni život pružajući imerzivno iskustvo pretraživanja interneta u VR-u.

Firefox Reality će postati Viveov prirodni VR preglednik, pružajući korisnicima sigurno i privatno iskustvo.

Da bi se web sadržaj lako prenio u VR, HTC Vive također radi sa Amazon Web Services (AWS), čiji Amazon Sumerian pruža programerima i kompanijama alate za jednostavno kreiranje i pokretanje VR iskustava. Na CES-u će prva kompanija koja će demonstrirati na novoj platformi biti Fidelity Investments, koji će omogućiti potrošačima da pregledaju svoj portfolio u VR-u kroz prilagođeno okruženje izgrađeno za novi pretraživač.

"Ove godine smo odlučili da po prvi put obavimo svakodnevne računarske zadatke u VR-u", rekao je Michael Almeraris, potpredsjednik za partnerstva i sadržaj HTC VIVE.

"Kroz suradnju sa Mozillom i Amazon Web Services, zatvaramo jaz u XR računarstvu, osnažujući Vive korisnike da dobiju više sadržaja u svojim slušalicama, dok istovremeno omogućavaju programerima i kompanijama da brzo kreiraju sadržaj za ove potrošače."

Mozilla Firefox

Danas je VR web pregledavanje glomazno i teško za navigaciju. HTC Vive se okrenuo Mozilla Firefox-u da ponovno osmisli ono što bi VR web iskustvo moglo biti. Ovo partnerstvo omogućuje istinski optimizirano iskustvo pretraživanja u VR-u za brzu i laku pretragu, pristup njihovim omiljenim web stranicama u VR-u za kupovinu, istraživanje, surfanje, gledanje videa i još mnogo toga. Firefox će biti internet pretraživač za Vive, Vive Pro i nadolazeći VIVE Cosmos.

''Uzbuđeni smo što radimo sa Amazonom i HTC-om kako bismo osigurali da web pretraživač bude najbolji način da doživite 3D sadržaj sa interneta na najboljim VR uređajima na tržištu'', rekao je Sean White, glavni službenik za istraživanje i razvoj Mozille.

''Mi donosimo Firefox Reality na ovu platformu kako bismo osigurali da korisnici imaju sigurno, brzo i privatno iskustvo na sljedećoj generaciji hardvera''.

Firefox Reality

Amazon Sumerian

Kao dio ove veze, HTC Vive se udružuje s Amazon Sumerianom kako bi na tržište uveo istinski web VR. Kroz ovu suradnju, programeri HTC Vive će moći kreirati web stranice optimizirane za VR, bez potrebe za specijalnim iskustvom u programiranju.

Koristeći Sumerian, programeri mogu brzo koncipirati, testirati i objaviti VR optimizirane web stranice koje su odmah dostupne internim testerima, autentičnim korisnicima ili za javnu upotrebu.

Pored VR stranica, AWS i HTC planiraju da bez problema integriraju Sumerian sa Viveportom za objavljivanje bilo kojeg VR iskustva na platformi, što ih čini dostupnim krajnjim korisnicima brže nego što je to ranije bilo moguće.

Fidelity Investments

Da bi prikazao puni potencijal ove suradnje, HTC Vive će ugostiti Fidelity Investments u svom CES VR prikazu u hotelu Wynn. Prototip Fidelity Investments VR web stranice omogućava financijskim klijentima da urone u svoja ulaganja putem novih alata za vizualizaciju podataka i omogućit će sudjelovanje više korisnika, npr. nekog od članova obitelji ili nekog tko je pouzdan savjetnik.

"U Fidelityu smo posvećeni ideji da pomažemo ljudima da žive bolje financijske živote, pa smo zbog toga bili jako uzbuđeni zbog prilike da istražimo mogućnosti ovih novih tehnologija", rekao je Adam Schouela, potpredsjednik za upravljanje proizvodima u Fidelity centru za primijenjenu tehnologiju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close