Kosilica iz snova

Mean Mower V2 - Hondina zvijer koja kosi 240 na sat

Kako Mean Mower Mk2 izgleda "na cesti", pokazali su na nedavno održanom Goodwood Festival of Speed.
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 09. 2018. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Honda namjerava vratiti rekord u proizvodnji najbrže svjetske kosilice za travu sa strojem snage 190 'konja'.

Japanska kompanija izgubila je titulu proizvođača najbrže kosilice prije tri godine i od tada smišlja osvetu. Aktualni rekord u vlasništvu je norveške tvrtke Viking čija je kosilica T6 kosila brzinom od 214 km/h.

Honda sada sa svojim strojem Mean Mower Mk.2 ovo natjecanje diže na novu razinu. Tvrtka je svoj standardni traktor za košnju trave HF 2622 opremila motorom kakav se inače koristi u motociklističkim utrkama.

Dizajn je ponešto promijenjen kako bi se našao prostor za škare za košnju i šire stražnje gume traktora, javlja Zimo.co.

Kako Mean Mower Mk2 izgleda "na cesti", pokazali su na nedavno održanom Goodwood Festival of Speed.

Kosilicu je razvila britanska grupa Team Dynamics, inače Hondin partner u automobilskim utrkama.

''Sada smo u fazi testiranja i sve izgleda dobro, maksimalna brzina od 240 km/h nam je nadohvat ruke'', rekao je izvršni direktor Honde UK Dave Hodgetts te pojasnio: ''Originalni Mean Mower je bio veliki izazov za nas, a rezultat je bio nevjerojatno vozilo. Ovaj put smo pomaknuli granice kako bismo izgradili nevjerojatan primjer izvrsnog strojarstva, koristeći napredni dizajn i proizvodne tehnike te se oslanjajući na neka veoma napredna razmišljanja kako bismo izvukli još bolje performanse i još više snage, ali zadržali izgled standardne kosilice''.

Već je odlučeno da će profesionalni vozač auto utrka Jess Hawkins biti taj koji će pokušati oboriti rekord, ali nije objavljeno kada i gdje će to pokušati.

Kopirati
Drag cursor here to close