Canon IVY REC

Kamera veličine USB sticka uskoro na tržištu

Nakon uspješne crowdfunding kampanje Canon će uskoro pustiti u prodaju kameru veličine USB sticka – Ivy REC koja snima u 1080p kvaliteti.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 10. 2019. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Canon je početkom srpnja pokrenuo crowdfunding kampanju kojoj je nastojao prikupiti financijska sredstva za izradu kamere IVY REC. Kampanja je bila i više nego uspješna pa će navedena kamera uskoro pojaviti i na tržištu.

Posebnost ove kamere je njezina mala veličina, koja zbog toga više sliči na USB stick ili omanji prijenosni SSD. Dodatno tu je i kopča kao dio kućišta, a koja omogućava prikapčanje na ruksak, remen i slično. Unatoč malim dimenzijama kamera je sposobna snimati video u 1080p kvaliteti pri 60 fps. Najveća rezolucija pri snimanju fotografija iznosi 4.160 x 3.120 točaka, piše Bug.hr.

Kamera je opremljena sa senzorom razlučivosti 13 MP (f/2.2), snima širokokutni video i fotografije pri kutu od 78 stupnjeva i podržava elektronsku stabilizaciju slike. ISO raspon joj je između 300 i 3.200, a minimalna udaljenost od snimanog objekta mora biti 50 centimetara. Canon Ivy REC nema vlastitu memoriju već se za potrebe pohrane snimljenog sadržaja oslanja na memorijske kartice (MicroSD/MicroSDHC/MicroSDXC Class 10 do 256 GB).

Video: Canon IVY REC: Clippable, Go Anywhere Camera

Unatoč tome što nema vlastitu memoriju, bateriju ima. Kapacitet baterije je 660 mAh i dostatan je za snimanje do tisuću fotografija. Potom je bateriju potrebno nadopuniti za što je potrebno oko 180 minuta (do pune napunjenosti). Dimenzije kamere su 110,5 x 45,2 x 18,5 milimetara, a masa oko 90 grama.

Kućište kamere je otporno na vodu prema IP68 standardu. U prijevodu kiša joj ne može ništa, kao ni boravak pod vodom na dubini do 2 metra u trajanju do 30 minuta. Kamere podržava Wi-Fi (802.11 b/g/n) i Bluetooth (4.2 LE) tehnologije preko kojih se spaja s mobilnim uređajima koji služe kao nadomjestak za zaslon, odnosno tražilo koje ova kamera zbog svojih dimenzija nema, piše Bug.hr.

Kad smo kod podrške spomenimo i podršku za operacijske sustave Windows (7 i noviji) i Mac OS X (10.10 i noviji). Od mobilnih operacijskih sustava podržani su Android (5.1 i noviji) i iOS (11 i noviji). Detaljne specifikacije u PDF formatu dostupne su OVDJE.

U prodaju stiže od 16. listopada 2019. godine po cijeni od 129,99 USD. Kamera je dostupna u četiri boje kućišta – Riptide (plava), Stone (Black), Avocado (zelena) i Dragonfruit (ružičasta).

Kopirati
Drag cursor here to close