Šuška se

iPhone 12 mini – mogući naziv novog 5,4-inčnog modela

Jedan anonimni, ali pouzdani leaker danas je objavio kako bi se četiri modela nove linije iPhonea 12, koje očekujemo sljedećega mjeseca, mogli nazivati.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 09. 2020. u 16:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi tjedan, nove informacije o budućoj generaciji iPhonea. Kako na Internetu ne nedostaje leakova o nadolazećim iPhoneima, a i kako se bliži mogući termin njihovog službenog predstavljanja, jasno je da ćemo iz neslužbenih izvorima o iPhoneu 12 vjerojatno sve doznati prije nego ga Tim Cook javno prikaže.

Kad već spominjemo datume, većina upućenih smatra da će Apple online predstavljanje novog iPhonea, tj. njegove četiri inačice, organizirati u drugom ili trećem tjednu listopada.

iPhone 12 će, kako se govori, doći u četiri inačice – s dijagonalama zaslona 5,4, dva puta 6,1 te 6,7 inča. Veći modeli, oni od 6,1 i 6,7 inča bit će smješteni u kategoriju Pro, i nazivat će se iPhone 12 Pro i iPhone 12 Max. S druge strane, "obični" iPhone 12 također bi trebao imati zaslon dijagonale 6,1 inča. Kada bi ostalo tako, raspored dijagonala i naziva bio bi sličan onome u slučaju serije 11, no Apple će ove godine u prodaju pustiti i sasvim novi, najmanji model, s dijagonalom od "samo" 5,4 inča, javlja Bug.

Upravo ovaj model predmet je zanimanja mnogih korisnika koji se još nisu "pomirili" s trendom rasta uređaja, i žele u džepu nositi mobitel veličine otprilike iPhonea 6 do 8 ili najnovijeg modela SE (2020).

Najmanji iPhone bi, dakle, trebao imati kućište čak i manje od spomenutih modela, uz zaslon od ruba do ruba, pa analitičari već sada govore da će isti biti prodajni hit – pogotovo ako se u obzir uzme moguća cijena od "samo" 649 dolara.

Ono što bi dodatno moglo privući kupce je i činjenica da bi najmanji iPhone mogao imati i nešto uži "notch" na zaslonu, što je još jedna neprovjerena informacija koja je ovih dana procurila u javnost.

I za kraj – najnoviji leak anonimnog tviteraša "L0vetodream", koji je imao već nekoliko točnih leakova, kaže da će se najmanji iPhone od sada nazivati "iPhone 12 mini".

iPhone bi tako prvi puta dobio "mini" inačicu, a ostali bi se modeli nazivali otprilike kao i do sada – iPhone 12, iPhone 12 Pro te iPhone 12 Pro Max.

Svi modeli trebali bi imati OLED zaslone frekvencije osvježavanja 60 Hz i podršku za 5G mreže, a u kutiji njihovi kupci više neće, vjerojatno, dobivati punjač i slušalice, već samo opleteni kabel za punjenje.

Kopirati
Drag cursor here to close