Preskupo zanimanje

EA FIFA odlazi u povijest

Ime je navodno već registrirano, a u EA su napokon i interno donijeli odluku o tome kad bi FIFA mogla otići u povijest.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 03. 2022. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već se dugo šuška kako Electronic Arts planira promijeniti ime svojoj popularnoj videoigri FIFA. Informacije da će FIFA 23 biti posljednja u tom nizu pojavile su se još u listopadu 2021. nakon što se krovna nogometna organizacija, FIFA, i EA nisu uspjeli dogovoriti oko - novca.

Naime, u EA su zaključili kako im je postalo preskupo plaćati FIFA-i licencu koja se "kupuje" na razdoblje od 10 godina. Prema posljednjim informacijama, FIFA je za sljedeće desetljeće tražila dvostruko više od proteklog - 2,5 milijardi dolara.

Nakon toga, EA je krenuo u razmatranje preimenovanja serijala i rodila se ideja o "EA Sports Footbal Club". Ime je navodno već registrirano, a u EA su napokon i interno donijeli odluku o tome kad bi FIFA mogla otići u povijest, javlja Zimo.

Šef EA, Andrew Wilson, prošlog je mjesec potvrdio kako su spremni ukloniti ime FIFA iz svojih proizvoda, a na pitanje zašto je do toga došlo, pojasnio je kako nogometna orgnaizacija nije imala sluha za ideju o širenju različitih načina igranja nogometa, već inzistirala na sustavu 11 protiv 11.

Također, dodao je kako za EA nije bilo nekakve dodatne vrijednosti od suradnje s FIFA-om, osim "četiri slova na kutiji".

Ljubitelji FIFA serijala pak mogu se veseliti još FIFA 23 verziji koja bi trebala doći s podrškom za igranje na različitim platformama. U prijevodu, igrači koji igraju na PlayStationu i oni koji igraju na Windowsima mogli bi međusobno odigravati utakmice.

Također, ova će verzija sadržavati dva Svjetska prvenstva - za muškarce i za žene, ali bez ruskih reprezentacija i klubova koji su zbog situacije u Ukrajini izbačeni i iz videoigara.

Kopirati
Drag cursor here to close