Rekorder svih rekordera

Canon proizveo 90 milijuna fotoaparata i 130 milijuna zamjenjivih objektiva

Canon je do sada proizveo 90 milijuna EOS fotoaparata i 130 milijuna zamjenjivih objektiva iz serije EF.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 10. 2017. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Canon Inc. je danas objavio da tvrtka obilježava dva važna proizvodna trenutka – u zbroju ukupno 90 milijuna proizvedenih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima EOS i 130 milijuna zamjenjivih objektiva iz serije EF.

EOS 5D Mark IV bio je 90-milijunti proizvedeni fotoaparat iz linije EOS, dok je EF16-35mm f/2.8L III USM postao 130-milijunti Canonov zamjenjivi objektiv.

Canonov sustav EOS prvi je put predstavljen uz seriju EF zamjenjivih objektiva u ožujku 1987. godine kao prvi posve elektronički sustav za montažu za SLR fotoaparate s filmom i automatskim fokusiranjem na svijetu, javlja Bug.hr.

Tijekom godina obje su se linije proizvoda razvijale i uživale u podršci kupaca, od amatera do profesionalaca. Početkom 2000-tih godina proizvodnja se ubrzala širenjem popularnosti digitalnih SLR fotoaparata.

Canon je od početka serije EOS interno razvio sve ključne komponente koje se koriste u uređajima te serije, uključujući CMOS senzore, slikovne procesore i zamjenjive objektive. Posebno se tu ističu objektivi EF koji su vodeći u branši po prodaji i nude inovacije kao što su ultrazvučni motor (USM), tehnologija stabilizacije slike (IS) te višeslojni difrakcijski optički element (DO).

Kopirati
Drag cursor here to close