iPhone SE Plus

Apple priprema jeftiniji telefon s velikim ekranom

Nedavno predstavljeni iPhone SE s cijenom od 399 dolara mogao bi postati prodajni hit, a nije teško zaključiti da bi jeftiniji iPhone s još većim ekranom mogao privući milijune korisnika.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 04. 2020. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošli tjedan Apple i OnePlus predstavili su nove modele svojih pametnih telefona, s cijenama na koje nismo navikli od tih kompanija.

Naime, OnePlus postao je globalno poznat po mobilnim uređajima visoke kvalitete i pristupačne cijene, dok o cijenama Appleovih telefona ne treba puno govoriti.

No dok cijena iPhonea SE iznosi 399 dolara, OnePlus 8 Pro dostupan je po cijeni od čak 899 dolara. Naravno, riječ je o uređajima iz drukčijih kategorija, no svakako je zanimljivo da je došlo razdoblje na mobilnom tržištu kada je telefon OnePlusa više nego dvostruko skuplji od iPhonea, javlja Zimo.

Iako je riječ o jeftinijem telefonu, iPhone SE ispod haube skriva najjači Appleov hardver, a prema onome što možemo pročitati na internetu, i kvaliteta njegove kamere trebala bi zadovoljiti većinu mobilnih fotografa.

Za ljubitelje iPhonea koji ne traže telefone s velikim ekranima, ovaj je model jack-pot. No za one kojima je 4,7 inča iPhonea SE premalo, stižu dobre vijesti od najpoznatijeg analitičara koji godinama prati kompaniju i ima vjerojatno najbolje izvore u cijeloj industriju, Ming Chi-Kuoa.

On kaže kako Cookova kompanija radi na modelu iPhone SE Plus, telefonu koji bi hardverski trebao biti manje-više sličan nedavno predstavljenom uređaju, no trebao bi imati veći ekran. Spominju se dijagonale od 5,5 inča (kakvu ima iPhone 8 Plus) pa sve do 6,1 inč.

I taj model ne bi trebao imati Face ID, opciju prepoznavanja lica, već se spominje Touch ID, pri čemu senzor za otključavanje telefona prstom ne bi bio smješten ispod ekrana, već bi bio integriran u tipku za paljenje telefona.

Što se kamere za snimanje selfija tiče, ona će biti smještena u mali hardverski urez u vrhu ekrana, tako da će gotovo cijeli prednji dio telefona zauzimati ekran, slično kao na iPhoneu 11, dok je model SE dizajnom baziran na iPhoneu 8 koji je predstavljen prije nekoliko godina.

Jasno je da će verzija Plus biti skuplja od modela SE, samo još je prerano reći koliko - hoće li to biti 100 dolara ili više.

Loša vijest vezana uz iPhone SE Plus jest da on trenutačno nije u Appleovim kratkoročnim planovima koji su vezani samo za novu generaciju iPhonea 12. Veći i jeftiniji iPhone zato ne treba očekivati ove godine, već tek 2021., možda čak u drugoj polovici.

Kopirati
Drag cursor here to close