U Münchenu

Apple će uložiti više od milijardu eura u stvaranje Europskog silicijskog dizajn centra

Iz Applea su potvrdili svoj fokus na 5G i bežičnu tehnologiju najavom gradnje novog centra u Münchenu.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 03. 2021. u 19:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je najavio otvaranje svog Europskog silicijskog dizajn centra u Münchenu, čime će taj njemački grad postati Appleovo razvojno sjedište u Europi.

Naime, München je već Appleov najveći inženjerski centar s više od 1500 inženjera iz više od 40 zemalja koji rade na različitim projektima - od upravljanja energijom do bežične tehnologije.

Novi centar uključuje i ulaganje od više od milijardu eura u istraživanje i razvoj u sljedeće tri godine.

Ne mogu biti uzbuđeniji zbog svega što će naš inženjerski tim u Münchenu otkriti - od istraživanja novih granica 5G tehnologije to nove generacije tehnologije koja će donijeti snagu, brzinu i povezivost svijetu, istaknuo je Tim Cook, šef Applea, dodavši kako je München ključno mjesto za Apple posljednja četiri desetljeća.

Kako ističu iz Applea, ovo proširenje posljednji je korak u Appleovim dugotrajnim nastojanjima za izgradnjom tima inženjera svjetske klase u Münchenu i diljem Njemačke, javlja Zimo.

Novi centar biti će dom i za sve veći mobilni odjel u Appleu te će postati najveće Appleovo europsko mjesto za istraživanje i razvoj mobilnih bežičnih poluvodiča i softvera.

Novi veliki centar prostirat će se na 30 tisuća metara kvadratnih u središtu Münchena, a u Appleu očekuju da bi se useliti mogli krajem 2022. godine.

Kao i svi drugi Appleovi uredi diljem svijeta, koristit će u potpunosti obnovljivu energiju, ističu iz Applea.

Kopirati
Drag cursor here to close