Sljedeća industrijska revolucija

Svemirski hotel bit će najveći objekt u svemiru koji je izgradila ljudska ruka

Već za 4 godine najavljen je početak gradnje svemirskog hotela koji bi s radom trebao početi već 2027., što se čini prilično ambicioznim planom.
Sci-Tech / Svemir | 02. 03. 2021. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon godine u kojoj su mnogi hoteli veliki dio vremena proveli zatvoreni, a i danas je veliki broj hotela zatvoren jer, naravno, nema turista koji zbog pandemije ne napuštaju granice svoje zemlje, čini se zaista nevjerojatno da traju priprema za gradnju - hotela u svemiru.

No naravno, život mora ići dalje i nadamo se kako će, usprkos raznim zaraznijim sojevima o kojima sve više čitamo, koronavirus uskoro postati prošlost te ćemo se moći vratiti tom toliko spominjanom starom normalnom.

Za kompaniju Orbital Assembly Corporation (OAC) taj povratak na staro normalno znači izvršavanje planova koji su doneseni još puno prije pandemije, a ti planovi uključuju, dakle, gradnju svemirskog hotela.

Početak njegove gradnje planiran je već za 2025. godinu i trebao bi trajati oko dvije godine.

Ako sve bude po zacrtanim i prilično ambicioznim planovima, 2027. taj će hotel smješten u niskoj zemljinoj orbiti početi s radom i bit će to najveći objekt u svemiru izgrađen ljudskom rukom.

Po opremljenosti Voyager Station čini se kao nekakav luksuzni hotel ili manji kruzer jer će imati sobe za smještaj oko 400 gostiju, imat će restorane, spa centar i kina te najljepši pogled ne na svijetu, već u - svemiru, javlja Zimo.

Kao što je vidljivo po slikama, hotel će biti napravljen kao veliki rotirajuća stanica čijim će se rotiranjem stvarati umjetna gravitacija.

Rotirajuća svemirska postaja s vanjske strane imat će veći broj posebnih kapsula koja će se moći koristiti za svemirska istraživanja. Plan je da se takve kapsule mogu prodati npr. SpaceX-u, NASA-i ili drugim tvrtkama, no mogli bi je kupiti ili unajmiti i pojedinci dubljeg džepa.

Sigurno se pitate koliko iznosi cijena gradnje Voyager Stationa, no odgovor na to pitanje još nije poznat - jedino je jasno da će ona biti iznimno velika.

Također, nisu objavljene niti cijene noćenja u svemirskom hotelu, no sigurno je kako će i one biti preskupe za većinu ljudi.

Iz Orbital Assembly Corporationa kažu kako je cijena svemirskih letova u posljednje vrijeme sve niža, a zahvaljujući kompanijama poput SpaceX-a i Blue Origina, vjeruju kako će u budućnosti i svemirski turizam postati sve popularniji, ali i cjenovno pristupačniji.

Ovo će biti sljedeća industrijska revolucija, komentirao je razvoj svemirskog hotela John Blincow iz Gateway Foundationa (organizacije koja je pokrenula OAC) jer smatra da je to veliki korak prema stvaranju svemirske industrije.

Kopirati
Drag cursor here to close