Bez zaustavljanja

Rusija s Bjelorusijom ide u Svemir

Putin je rekao da će Rusija razviti transportnu svemirsku letjelicu nove generacije i tehnologije za nuklearnu energiju u Svemiru.
Sci-Tech / Svemir | 12. 04. 2022. u 15:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Rusija će lansirati lunarnu sondu kasnije ove godine i produbiti saradnju s Bjelorusijom u svemirskoj infrastrukturi i tehnologiji'', izjavio je u utorak ruski predsjednik Vladimir Putin, prenosi Reuters.

Govoreći na sastanku s bjeloruskim liderom Aleksandrom Lukašenkom na kosmodromu Vostočni daleko na istoku Rusije, Putin je podsjetio na sovjetske uspjehe u Svemiru i rekao da nikakve sankcije Rusiji ne mogu zaustaviti njezin napredak.

Ono što Rusija naziva svojom "specijalnom vojnom operacijom" za demilitarizaciju i "denacifikaciju" Ukrajine izazvalo je niz sankcija zapadnih zemalja, uključujući ograničenja znanstvenog financiranja i suradnje.

Putin je rekao da će Rusija razviti transportnu svemirsku letjelicu nove generacije i tehnologije za nuklearnu energiju u Svemiru.

Također je rekao da će lansirati sondu pod nazivom Luna-25 na Mjesec u trećem kvartalu ove godine.

Rusija će raditi s Bjelorusijom na infrastrukturi koja državama jamči neovisan pristup svemiru, rekao je Putin, dodajući da je zatražio od ruske svemirske agencije Roskosmos da obuči jednog bjeloruskog kosmonauta za let na ruskoj svemirskoj letjelici.

Kopirati
Drag cursor here to close